Forum wsparcia

Strojenie MT10, podstawowe pytania

Witam, po prostu szukam informacji na temat kilku ustawień w pakiecie FTECU. Bez problemu sflashowałem MT, wszystko poszło super gładko i było właściwie zabawne. Ale mam kilka ustawień, przez które jestem zdezorientowany. Po pierwsze, „zapasowe wejście 02”, albo wyłączone, albo włączone, czy pozwoliłoby to na powrót roweru do zamkniętej pętli? Myślałem, że wszystkie oferowane melodie są przeznaczone tylko do otwartej pętli… Również ustawienie „Decel fuel cut”. Rozumiem, że należy wyłączyć, aby „włączyć” paliwo w celu zmniejszenia przyspieszenia w celu uzyskania płynniejszych przejść? W końcu zauważyłem na mapach bazowych ETV, że niektóre mapy nadal nie sterują przepustnicą 100%, gdy komendą jest 100%... Mapa bazowa 0 tryb pwr 1, to 100% do końca. Ale mapa podstawowa 13 tryb pwr 1 zaczyna wracać pod 70% po 10000 obr./min. Widzę, że wprowadzono zmiany w podstawowych mapach każdego trybu zasilania. Widzę, że tryb zasilania 3 jest o wiele wolniejszy na wszystkich mapach bazowych w porównaniu z trybem pwr 1. Ale nadal nie rozumiem, dlaczego gdziekolwiek byłoby mniej niż 100 procent przepustnicy, skoro jest to nieograniczona melodia… -Eric R.

Komentarze

• mike@ftecu.commike@ftecu.com Posty: 178Staff User

Cześć Eric Jest to mapa nieograniczona, ale tryb 3 jest przeznaczony do warunków mokrych lub o słabej przyczepności. ECU utrzyma małe okno regulacji z włączonymi fabrycznymi czujnikami O2. Cięcie zwalniania pozwala na trochę paliwa podczas zwalniania, aby zmniejszyć awarie silnika, gdy jest wyłączone.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.