Supportforum

Problem som registrerar / loggar in

seniorengineering@iinet.net.auseniorengineering@iinet.net.au Inlägg: 1Verified User

Hej alla, jag har precis köpt Yamaha R1 Race Team-paketet 2015-17 (Professional) men jag har problem att få allt anslutet. Efter nedladdning av programvaran kommer en ruta upp som säger "Varning! Endast för stängd kurstävling". Du kan ange användarmail och lösenord och ger dig möjlighet att registrera eller logga in. Om jag försöker logga in får jag ett meddelande som säger Fel: Ogiltiga referenser (använder samma e-postadress och lösenord som konto). Om jag försöker registrera det frågar det om jag har maskinvara redo att gå, säg ja, då börjar den kontrollera enheten (ecu och sele ansluten). Den här delen tar lång tid och sedan varje gång den säger Misslyckas: kontrollera internetanslutningen. Jag använder wifi hem och anslutningen är stark. Jag kan inte komma förbi denna punkt. Om jag stänger allt och försöker bara öppna programvaran på datorn får jag en varning som säger Fel: FTECU Tuning Suite körs redan. Kan någon hjälpa ????

kommentarer

  • nlhenry1@gmail.comnlhenry1@gmail.com Inlägg: 1Verified User
    redigerad January 2020

    Hej, jag upplevde samma problem, men hamnade i applikationen och lyckades blinka ecu. Här är vad jag gjorde: i Windows 10-brandväggsinställningar ställde FTecu-applikation tillåtet genom brandvägg på både privata och offentliga nätverk (inte säker på om det verkligen var den skyldige). Jag slutade också skapa mitt ftecu-konto via webbplatsen, bekräfta via auto-genererad e-post, starta sedan FTecu, anslut hårdvara / ecu, ange referenser och tryck på inloggningsknappen istället för att registrera. Det tog ett tag och sade så småningom att det fanns ett fel med att kontakta servern eller något längs dessa linjer, men öppnade äntligen applikationen och därifrån kunde jag blixt ECU.

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    Hej, har du fortfarande problem med att komma in i Tuning Suite med ditt konto? Tack, Jason A.

  • stefan.eberle@gmx.chstefan.eberle@gmx.ch Inlägg: 5Verified User

    HaIlo, jag ville också köpa en ny licens för min nya motorcykel idag. Jag startade programvaran och nu har jag samma problem. "Fel: server offline.". Kan någon hjälpa?

  • stefan.eberle@gmx.chstefan.eberle@gmx.ch Inlägg: 5Verified User

    Hej igen, jag löste problemet själv. Såg att jag hade två versioner av programvaran installerad. Den gamla från 2017 fungerade inte. Jag startade den nyare versionen, den laddade ner de senaste uppdateringarna innan inloggningsdialogen visades. Och se och se, efter det var inloggningen möjlig och allt fungerade.

  • elr0718@hotmail.comelr0718@hotmail.com Inlägg: 1Verified User
Logga in eller registrera dig för att kommentera.