Forum wsparcia

Jak wyregulować bieg jałowy w YZF R6 z 2009 roku za pomocą oprogramowania FT ECU

joshjahr1957@outlook.comjoshjahr1957@outlook.com Posty: 2Verified User

Próbowałem eksperymentować z komórkami w zakresach obrotów na minutę w Throttle by Wire ETV Base MAP, Warmup/Base Idle MAP. Udało mi się zwiększyć obroty biegu jałowego pod koniec cyklu rozgrzewania, dodając więcej do wszystkich komórek od 86 do 157 na mapie rozgrzewania/biegu jałowego, ale po rozgrzaniu silnik wraca do standardowych obrotów biegu jałowego. Próbowałem również eksperymentować z komórkami SAP Comp Idle z tymi ustawieniami, ale nic to nie dało. Czy ktoś mógłby mnie nakierować na właściwy kierunek? Może jakieś materiały do poczytania. Nie oczekuję, że będę karmiony z łyżeczki, ale też nie chcę zepsuć motocykla. Dzięki, YamiR6Man

Komentarze

• joshjahr1957@outlook.comjoshjahr1957@outlook.com Posty: 2Verified User
    edytowano July 19

Udało mi się to rozwiązać, ale przez przypadek. Powinienem używać 60 Generic MAP, ale powodowało to zawieszanie się obrotów biegu jałowego na 4k, nawet po dotknięciu przepustnicy. Dlatego przez długi czas używałem 20 US MAP, który działał dobrze, ale brakowało mu funkcji dla mojego R6 z 2009 roku. Udało mi się naprawić zawieszanie się przy 4k i wybrać żądane obroty biegu jałowego, z prawidłowym MAP. Z moich ustaleń wynika, że zawieszanie się można rozwiązać, wprowadzając zmiany w tym samym MAP, który byłby również używany do regulacji obrotów biegu jałowego.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.