2018 R1 Nieograniczone czasy zapłonu mapy ?
cjsavage@gmail.com
Patrząc na mapy wyprzedzenia zapłonu dla 2018 R1, zauważyłem, że mapy bez ograniczeń wydają się znacząco różnić od tych w poprzednich latach. Podczas gdy mapy 2015-2017 wydają się mieć te same podstawowe mapy zapłonu co 2018, a mapy nieograniczone wydają się przyspieszać synchronizację przy wysokich obrotach / przepustnicy, jednocześnie spowalniając je przy wysokich obrotach / niskich obrotach, mapy 2018 przyspieszają synchronizację zarówno przy wysokich obrotach /throttle i przy wysokich obrotach/niskich obrotach, z jeszcze większym przesunięciem w stronę strony z wysokimi obrotami/niskimi przepustnicami. Czy to jest poprawne dla 2018 R1? Patrząc na nieograniczone mapy dla innych podobnych motocykli, takich jak MT10, wzorzec poruszania się przy wyższych obrotach na przepustnicę i zwalniania na wyższych obrotach na przepustnicę wydaje się być dość spójny, ale w 2018 wydaje się, że cały czas się rozwija. Zdaję sobie sprawę, że każdy rower i rok mogą być nieco inne, ale wydaje się to anomalią na mapie 2018 (prawie tak, jakby wzrost czasu w lewym dolnym rogu mapy miał być w rzeczywistości zmniejszeniem. Całkiem możliwe, że jestem brakuje czegoś, ale zanim przełączę się na mapę nieograniczoną (mam teraz wydech 3/4 i uruchamiam mapę zapasową z korektami z mapy pcv, ale wydaje mi się, że jest trochę szarpana z nadal mapowaniem zapasowym) chciałem aby mieć pewność, że taka mapa ma wyglądać.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Tak z ciekawości, czy ktoś to w ogóle badał?
W tym roku wydaje się, że przesuwają dostarczanie mocy w paśmie obrotów na minutę.