Stosy prędkości Yamaha R6 EDR 2020
 aaronwhitt18@hotmail.com            

aaronwhitt18@hotmail.com            

w R6             
        Witam, mam model 2020 R6 z pełnym wydechem Arrow, filtrem powietrza DNA i stosami prędkości EDR Performance. Zamierzam użyć nieograniczonej mapy z aktywnym strojeniem, ale zastanawiałem się, czy są jakieś konkretne zmiany, które musiałbym wprowadzić na AFR, aby zrekompensować stosy? Moim głównym zmartwieniem byłoby, aby rower jeździł z nimi bardziej szczupły. Zauważyłem również na mapie Graves, że zakres RPM jest inny dla stosów prędkości niż na mapie nieograniczonej i czy powinienem również zmienić zakres RPM? Dzięki!
            Tagged:

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.                    

Polskie
Polskie język angielski
język angielski arabski
arabski chiński
chiński holenderski
holenderski fiński
fiński Francuski
Francuski Niemiecki
Niemiecki hebrajski
hebrajski hinduski
hinduski Włoski
Włoski język japoński
język japoński koreański
koreański portugalski
portugalski Rosyjski
Rosyjski hiszpański
hiszpański szwedzki
szwedzki
Komentarze
Cześć, Jeśli używasz systemu Active Tune z mapą bez ograniczeń, powinieneś być dobry. Upewnij się, że wybierasz się na jazdę próbną tak, jak normalnie jeździsz lub uruchamiasz ją na hamowni i zapisz poprawki wprowadzone przez system Active Tune jako mapę podstawową. Możesz ustawić docelowy AFR w Active Tune, aby był nieco bardziej ubogi lub bogaty, w zależności od tego, do czego dążysz. Przy bliższej mapie bazowej system nie będzie musiał wprowadzać tylu poprawek i będzie bardziej wydajny. Pozdrowienia
Świetnie, dziękuję za pomoc!