Supportforum

2018 R1 - Förvirrade ECU-inställningar (ändras från 2017 till 2018 .ftm-filer)

Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Inlägg: 5Verified User

Hej, det här är första gången jag hoppar in i blinkande och byter avgassystem. Min 2018 R1 är utrustad med en 3/4 EVR Graves avgas med snog block av plattorna. Jag kör för närvarande luftfiltret men kommer snart att ersätta det med ett DNA-luftfilter med högt flöde. Jag kör Graves 2018-filen som jag fick från Graves och jag är förvirrad med några av de ändrade ECU-inställningarna. I 2018-filen anges ECU-språket som:

Men i 2017-filen (BX4-8591A-10- (US) Graves Exhaust Cat Eliminator 051717L.ftm) anges språket annorlunda: L 2018-filen - antar jag korrekt att värdet False på "inaktivera topphastighetsbegränsare" i 2017-filen skulle motsvara värdet Avaktiverat för 2018 "topphastighetsbegränsare"? Kan någon dessutom förklara för en ny vad luftintagsventilen är och konsekvenserna av antingen att aktivera eller inaktivera och den andra inställningen: "Inj Decal Cut" och "Accel Retard Control"? Tack

Taggade:

kommentarer

  • Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Inlägg: 5Verified User

    Dessutom, när den aktiva melodin körs, går kartan jag fick mycket bättre, men jag har märkt (över energiläge en till fyra) att låga varvtal är mer lyhörda, men mellanhöga och höga är mindre lyhörda än lager? Jag hoppades verkligen att det skulle rensa upp det låga intervallet, men inte utan att offra lyhördheten för mitten till högt varvtal.

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User
    redigerad February 2021

    John, om du vill ha ingen topphastighetsbegränsare på din cykel behöver du ställa in alternativet enligt följande: För "Inaktivera topphastighetsbegränsare" se till SANT För "Topphastighetsbegränsare" inställt på INAKTIVT Här kan detta inlägg som jag hittade från Google kanske hjälp dina kunskaper med luftintagsventilen: https://www.r1-forum.com/threads/wheres-the-air-intake-valve.495738/ Inaktiverar insprutningsavskärningen gör att gasreglaget blir av / på smidigare genom att låta injektorerna stanna något öppna medan gasen är avstängd. När du kommer på gasen är injektorerna redan något öppna så att de inte behöver skjuta så mycket bränsle vilket gör cykeln mindre krånglig under initial acceleration. Att inaktivera Acceleration Retard Control blir av med tändningstiden för de första 200 ms övergången från off till på gasen i ett försök att mildra övergången. ActiveTune kan bara justera bränsle och det bör bara göra saker bättre som det gör för ditt lågt svar. Det är möjligt att din mitten till övre ände kan vara mindre lyhörd på grund av tändningstimingen, gasen från Wire, etc. ... men vi kan tyvärr inte titta på dem som använder den låsta Graves-kartan. Tack, Jason A.

  • Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Inlägg: 5Verified User

    Tack Jason - Jag uppskattar det detaljerade svaret. Jag tror att jag ska titta på en anpassad Dyno-melodi. Jag är i San Bernardino county - finns det någon du skulle rekommendera?

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    John, jag glömde att du nämnde att du har EVR-röret tills du läser igenom ditt ursprungliga inlägg. Nu är EVR-röret fantastiskt och det fungerar bra, men det komplicerar saker. EVR fungerar bara på den speciella Graves-filen. Nu kan du naturligtvis inte komma åt ECU-kartläggningen av den filen så att du inte kan ställa in den filen igen. Vad du behöver är antingen en EVR-aktiverad fil från med ECU Mapping upplåst för att kunna justera. I det här fallet skulle de antagligen lägga in obegränsade värden och sedan låsa upp filen åt dig. Eller se om de har en annan karta de kan ge dig. Eller om de kanske kan få din cykel upp på dynon i deras butik. Prata med dem och låt mig veta vad de har att säga tack. Var noga med att nämna att du köpte deras rör och FT-installationen men du är inte nöjd med prestanda i mitten till högt område osv .... Tack, Jason A.

Logga in eller registrera dig för att kommentera.