Helpforum

2018 R1 - Verward ECU-instellingen (wijzigingen van 2017 naar 2018 .ftm-bestanden)

Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Berichten: 5Verified User

Hallo, dit is mijn eerste keer dat ik in het knipperen spring en het uitlaatsysteem verander. Mijn 2018 R1 is uitgerust met een 3/4 EVR Graves-uitlaat met de snog block off-platen. Ik gebruik momenteel het standaard luchtfilter, maar zal het binnenkort vervangen door een high-flow DNA-luchtfilter. Ik gebruik het Graves 2018-bestand dat ik van Graves heb ontvangen, en ik ben in de war met enkele van de veranderlijke ECU-instellingen. In het 2018-bestand wordt de ECU-taal vermeld als:

Maar in het 2017-bestand (BX4-8591A-10- (US) Graves Exhaust Cat Eliminator 051717L.ftm), wordt de taal anders vermeld: 7 Het woord disable is uitgeschakeld. het 2018-bestand - neem ik correct aan dat een waarde van False op de "topsnelheidsbegrenzer uitschakelen" in het bestand 2017 equivalent zou zijn aan een waarde van Uitgeschakeld voor de 2018 "topsnelheidsbegrenzer"? Kan iemand bovendien aan een nieuweling uitleggen wat de luchtinlaatklep is en wat de gevolgen zijn van het in- of uitschakelen en de andere instelling: "Inj Decal Cut" en de "Accel Retard Control"? Dank je

tagged:

Comments

  • Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Berichten: 5Verified User

    Met het actieve deuntje loopt de kaart die ik heb ontvangen een stuk beter, maar ik heb gemerkt (in de powermodus één tot en met vier) dat de lage RPM's sneller reageren, maar de midden- tot hoge tonen minder reageren dan standaard? Ik hoopte echt dat het het lage bereik zou opruimen, maar niet zonder het reactievermogen van het midden- tot hoge toerentalbereik op te offeren.

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Berichten: 1,071Staff User
    bewerkt February 2021

    John, als je geen topsnelheidsbegrenzer op je fiets wilt hebben, moet je de optie als volgt instellen: Voor 'Topsnelheidsbegrenzer uitschakelen' op WAAR zetten Voor 'Topsnelheidsbegrenzer' op UITGESCHAKELD staan. Hier kan dit bericht dat ik van Google heb gevonden help uw kennis met de luchtinlaatklep: https://www.r1-forum.com/threads/wheres-the-air-intake-valve.495738/ Het uitschakelen van de Injector Decel Cut zorgt ervoor dat uw aan / uit-gaspedaal soepeler reageert doordat de injectoren een beetje open blijven terwijl u niet aan het gas geeft. Als je gas geeft, staan de injectoren al een beetje open, zodat ze niet zoveel brandstof hoeven te spuiten, waardoor de motor minder zenuwachtig is bij de eerste acceleratie. Als u de versnellingsvertragingsregeling uitschakelt, wordt de vertraging in het ontstekingstijdstip verwijderd voor de eerste 200 ms van de overgang van uit naar aan gas geven in een poging de overgang te verzachten. De ActiveTune kan alleen het brandstofverbruik aanpassen en het zou de dingen alleen maar beter moeten maken, net als voor uw lage respons. Het is mogelijk dat uw midden- tot boveneinde minder snel reageert vanwege ontstekingstijdstip, Throttle by Wire, enz ... maar we kunnen helaas niet kijken naar degenen die de vergrendelde Graves-kaart gebruiken. Bedankt, Jason A.

  • Doulos1992@gmail.comDoulos1992@gmail.com Berichten: 5Verified User

    Bedankt Jason - ik waardeer het gedetailleerde antwoord. Ik denk dat ik naar een aangepast Dyno-deuntje ga kijken. Ik ben in de provincie San Bernardino - is er iemand die je zou aanbevelen?

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Berichten: 1,071Staff User

    John, ik was vergeten dat je zei dat je de EVR-buis hebt totdat je je oorspronkelijke bericht opnieuw hebt gelezen. Nu is de EVR-buis geweldig en hij werkt geweldig, maar dit maakt de zaken ingewikkelder. De EVR werkt alleen op het speciale Graves-bestand. Nu heb je natuurlijk geen toegang tot de ECU-mapping van dat bestand, dus je kunt niet op de dyno afstemmen met dat bestand. Wat je nodig hebt, is een EVR-ingeschakeld bestand met de ECU-toewijzing ontgrendeld om te kunnen aanpassen. In dit geval zouden ze waarschijnlijk Unrestricted-waarden invoeren en vervolgens het bestand voor u ontgrendelen. Of kijk of ze een andere kaart hebben die ze je kunnen geven. Of als ze je fiets in hun winkel op de dyno kunnen krijgen. Praat met ze en laat me weten wat ze te zeggen hebben. Vergeet niet te vermelden dat je hun pijp en de FT-opstelling hebt gekocht, maar dat je niet tevreden bent met de prestaties in het midden- tot hoge bereik, enz ... Bedankt, Jason A.

Meld je aan of registreer je om te reageren.