Supportforum

misslyckades status (hittar inte maskinvaruproblemet)

Har problem med mitt MT07 flash-tune-kit. Så jag har ändrat jordkablarnas beröringspunkt 3 olika tider nu. Jag har tagit ut de tre (gula, röda och orange) och tillbaka in igen för att se till att de är anslutna rätt. Och jag får fortfarande misslyckad status när jag går att skriva ECU. Jag har en känsla kanske lägger jag dessa tre olika färgtrådar i fel luckor. Gult går in i 6, rött går in i 13 och Orange i 22. Är detta rätt ?. Jag har bokstavligen slut på alternativ eftersom jag har kontrollerat alla dessa anslutningar många gånger nu och från andra inlägg på detta forum är detta misslyckade statusproblem tänkt att vara ett hårdvaruproblem. Kan någon snälla hjälpa!

kommentarer

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    Hej, lägg upp detaljerade bilder av din seleinstallation så att vi kan se över. Tack, Jason A.

  • christian.ddalcin@gmail.comchristian.ddalcin@gmail.com Inlägg: 5Verified User

    Jag har använt en multimeter för att kontrollera alla ledningar och jordkabel och alla har en effektiv ström som går igenom. Jag har inte kunnat hitta och anvisningar om hur du installerar satsen bara YouTube-videor. Är det någon jag kan kontakta via mobilen går numret på rutan inte igenom

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    Hej, vårt nummer 888-543-6302 kommer att gå igenom när som helst måndag-fredag 9:00 till 17:00 PST. Om du har en nyare ruta bör du öppna den och se ett avsnitt med "Behöver dokument?" Våra installationsdokument finns på vår webbplats. Gå till ftecu.com och logga in på ditt kundkonto. När du är inloggad väljer du Document Center och letar sedan efter ditt dokument. Se till att du registrerar din USB-datalänk innan du får ditt dokument. Dina stift ser ut att vara i rätt position från vad jag kan säga. Titta på andra sidan av ECU-anslutningen och kontrollera att alla stiften från cykelsidans sele ser helt in i kontakten som OEM-stiftens utseende. Tack, Jason A.

  • christian.ddalcin@gmail.comchristian.ddalcin@gmail.com Inlägg: 5Verified User

    Tack för att ditt snabba svar har lösts.

Logga in eller registrera dig för att kommentera.