Tukifoorumi

epäonnistunut tila (Laitteisto-ongelmaa ei löydy)

christian.ddalcin@gmail.comchristian.ddalcin@gmail.com Viestejä: 5Verified User

Minulla on ongelmia MT07-flash-virityspakkaukseni kanssa. Joten olen vaihtanut maakaapeleiden kosketuspistettä 3 eri kertaa nyt. Olen ottanut nämä kolme (keltainen, punainen ja oranssi) ulos ja takaisin sisään varmistaakseni, että ne on kytketty oikein. Ja saan edelleen epäonnistuneen tilan, kun menen kirjoittamaan ECU: ta. Minulla on tunne, että voin laittaa nämä 3 erilaista värilankaa väärään paikkaan. Keltainen muuttuu 6: ksi, punainen 13: ksi ja oranssi 22: ksi. Onko tämä oikein ?. Minulla on kirjaimellisesti loppumassa vaihtoehtoja, koska olen tarkistanut kaikki nämä yhteydet monta kertaa nyt ja tämän foorumin muista viesteistä tämä epäonnistunut tilaongelma on tarkoitettu laitteisto-ongelmaksi. Voiko joku auttaa!

Kommentit

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Viestejä: 1,071Staff User

    Hei, lähetä yksityiskohtaiset kuvat valjaiden asennuksesta, jotta voimme katsoa niitä. Kiitos, Jason A.

  • christian.ddalcin@gmail.comchristian.ddalcin@gmail.com Viestejä: 5Verified User

    Olen käyttänyt yleismittaria tarkistaaksesi kaikki johdot ja maadoitusjohdot, ja ne kaikki käyvät läpi tehovirran. En ole löytänyt ohjeita kuinka asentaa pakkaus vain youtube-videoihin. Onko ketään, johon voin ottaa yhteyttä matkapuhelimen kautta, laatikon numero ei mene läpi

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Viestejä: 1,071Staff User

    Hei, numeromme 888-543-6302 kulkee milloin tahansa maanantaista perjantaihin klo 9–17 PST. Jos sinulla on uudempi laatikko, avaa se ja katso kohta Tarvitsetko asiakirjoja? Asennusasiakirjamme ovat kaikki verkkosivuillamme. Siirry ftecu.com-sivulle ja kirjaudu sitten sisään asiakastilillesi. Kun olet kirjautunut sisään, valitse Asiakirjakeskus ja etsi sitten asiakirjasi. Varmista, että olet rekisteröinyt USB-datalinkin ennen dokumentin hankkimista. Nastat näyttävät olevan oikeissa paikoissa sen suhteen, mitä voin kertoa. Ole hyvä ja katso ECU-liitännän toista puolta ja tarkista, että kaikki pyörän sivuvaljaiden nastat näyttävät kokonaan liittimessä olevan, kuten OEM-nastat. Kiitos, Jason A.

  • christian.ddalcin@gmail.comchristian.ddalcin@gmail.com Viestejä: 5Verified User

    Kiitos nopeasta vastauksestasi, että ongelma on ratkaistu. Pultti oli työnnettävä edelleen sisään.

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.