Konfiguracja ogranicznika obrotów – odcięcie zapłonu przed odcięciem paliwa (bezpieczne i sprawne?)
vidakovic.luka21@gmail.com            

- Cześć wszystkim, pracuję nad niestandardowym brzmieniem dla mojego 2021 MT-07 EU model (BAT-8591A-00), korzystając z wiązki elektrycznej FTECU i natrafiłem na pewne niejasności dotyczące strategii ogranicznika obrotów. Default Settings (before): Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 450
 - Paliwo miękkie/twarde cięcie: 12 950–13 500

- Adjusted Settings (now): Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 400–10 450
 - Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 450–10 500

- Chodzi o to, aby odcięcie zapłonu nastąpiło nieco przed lub w tym samym czasie co odcięcie paliwa — dążąc do uzyskania ostrzejszego wyczucia ogranicznika, być może z łagodnymi trzaskami (wyłączyłem również odcięcie zwalniania wtryskiwacza, czujnik O2 i CA EVAP). Czy te nowe ustawienia wydają Ci się bezpieczne i skuteczne? Czy ktoś próbował podobnej konfiguracji, aby uzyskać ostrzejszy ogranicznik lub strojenie płomienia? Informacje o konfiguracji: Całkowicie niestandardowy układ wydechowy (tłumik jest repliką Austin Racing, krótka rura), bez katalizatora
 - Seryjny filtr powietrza, usunięty rura wlotowa
 - Używana jest nieco bogatsza mapa paliwowa w pobliżu czerwonej linii (9500–11 000 obr./min przy 94–99 TPS)

Będę wdzięczny za wszelkie opinie lub dodatkowe sugestie!
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.                    

Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński