2018 R1
haowiekaboom@yahoo.com
w R1
Witam, w końcu przestawiam się na układ wydechowy 3/4 decat i już sflashowałem plik bez ograniczeń. Moje pytanie dotyczy czujników O2. Czy trzeba je usunąć? Czy oprogramowanie FTECU faktycznie wyłącza czujnik, czy tylko wyłącza kody błędów z powodu braku czujnika O2? Jeśli nie wyłączy czujnika O2, jak zareaguje ecu?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Czujniki są wyłączone i można je usunąć. ECU może wymagać pewnej regulacji paliwa, aby uwzględnić zmianę spalin.
Jakiego stołu będę potrzebował, aby wyregulować tankowanie? Jakiś czas temu dodałem do zakładek post, w którym jest podobne pytanie, a jason@ftecu odpowiedział poniżej. Muszę gdzieś jeszcze zaktualizować tankowanie? „Sugeruję użycie pliku Unrestricted dla twojej aplikacji. Ta mapa jest dokładnie taka, jak myślisz. Bierzemy podstawową mapę i usuwamy wszystkie ograniczenia oparte na prędkości / biegu / emisji, a następnie optymalizujemy ją pod kątem wydajności ogólnie z pełnym układem wydechowym . System 3/4, który masz naprawdę, nie będzie się zbytnio różnić od pełnego systemu, więc ta mapa powinna działać dobrze dla ciebie. Dzięki, Jason A."