Supportforum

Lägga till AutoBlip till en R1

josh@ftecu.comjosh@ftecu.com Inlägg: 11Staff User

Här är en snabb anteckning när det gäller att använda / lägga till autoblip till en R1s. Om du lägger till autoblip till en cykel som redan har blinkats, måste du använda en helt ny fil. För att vara tydlig betyder det att om du har sparat en fil på din dator om du läser din ecu, kan du inte använda det. Du måste komma åt filhanteraren och välja rätt fil för din ecu. Om du har en anpassad fil med bränslekartor du vill använda måste du kopiera dem ur din gamla fil och till den nya filen. Se till att aktivera autoblip innan du blinkar den nya filen. Om du glömmer att aktivera autoblip innan du blinkar måste du börja om med en ny ny fil.

kommentarer

  • jondjay37@gmail.comjondjay37@gmail.com Inlägg: 3Verified User

    Jag har en R1 R1 2019 och den kom med funktionen autoblip / quick shift. Efter att ha blinkat min ECU fungerar inte QS-lamporna på instrumentbrädan. Om det ändå att fixa detta?

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    Hej, för närvarande finns det ingen fix för det. Tack, Jason A.

  • haowiekaboom@yahoo.comhaowiekaboom@yahoo.com Inlägg: 5Verified User
    redigerad October 2020
    1. @ jondjay37, jag hade samma fråga, ha! liksom LIF-lampan. @jason kommer det att fixas någon gång? vissa av oss är OCD, snälla förstå. Först och främst använde jag den obegränsade filen och kartlade bränsletabellerna som jag ville och jag är mycket nöjd, bra programvara. Medan jag är här, låt mig ställa några frågor tack. Är EXUP-ventilen på 2015-2020 R1-ventilen statiskt öppen, vilket gör att den bara stängs av? Jag har observerat det när jag startar cykeln och ser den stänga och sedan öppna, detta måste vara en testsekvens. Jag antar att det förblir öppet, men jag skulle inte kunna se det när jag rider. Jag har tittat online men jag ser att folk säger att det förblir öppet eller stänger. Jag förstår att det här kan vara något jag borde ta reda på, men om du vet skulle det vara trevligt för dig.
    2. Jag ser diagnoskoden avaktiverad för AIS men jag ser inte AIS-alternativet någonstans. Jag ser ett luftintagsventilalternativ, men är det inte insugningsventilen framför näsan som öppnas när ett vakuum appliceras?
    3. Jag har bänkpaketet för R1 R1 2018, passar den här hårdvaran 2020 MT-09? Jag skulle bara behöva köpa en licens för det i så fall.
    4. Slutligen känner jag till några vänner som har ECU-programvara för sina bilar och de erbjuder lön per utbildning. Erbjuder ni något sådant? Jag är nybörjare men jag arbetar inom system / nätverksfältet och det här är något jag kan lära mig. Jag vet inte allt om motorns mekanik men jag vet tillräckligt för att förstå allt avancerat.
  • haowiekaboom@yahoo.comhaowiekaboom@yahoo.com Inlägg: 5Verified User

    Jag tänkte också fråga när vi inaktiverar "System Warning", inaktiverar det också varningsindikatorer som SCS eller TCS?

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Inlägg: 1,071Staff User

    Hej, det är inte något som jobbar för närvarande. 1: EXUP-ventilen är alltid inställd på att vara öppen om den misslyckas på en cykel, du vill inte att den ska fastna stängd. När du startar cykeln går den igenom en testsekvens för att hitta dess gränser. Om du inaktiverar den kommer koden inte att dyka upp när du kopplar bort den. 2: AIS inaktiveras genom att inaktivera P1400-koden. Det är annorlunda än luftintagsventilen. 3: Din 6-stifts USB-kabel fungerar men du behöver en annan cykelsida eller bänksele för MT09. Du behöver också en extra licens om du vill blinka ytterligare en ECU. 4: Vi är tyvärr inte inställda på att göra någon form av betald utbildning just nu. Tack, Jason A.

  • mtrt43@gmail.commtrt43@gmail.com Inlägg: 2Verified User

    @ jos h, gäller detta förfarande också för en 2015 R1M jag har den installerad men fungerar bara från 6-5. 5-4, 4-3 tack, Michael

Logga in eller registrera dig för att kommentera.