Tukifoorumi

Miksi polttoainekarttaa on "MAP vs RPM" ja "TPS vs RPM"?

kento_ftecukento_ftecu Viestejä: 776Staff User

Useimmat polttoainetta käyttävät polkupyörät käyttävät sitä, mitä kutsutaan "nopeustiheys" -järjestelmäksi, joka arvioi moottoriin virtaavan ilman määrän määrittämään polttoaineen määrän, joka moottorin tarvitsee perustuen kierrosnopeuteen, ympäröivään lämpötilaan, moottorin kuormitukseen (MAP tai monikerros) absoluuttinen paineanturi) ja kaasuvipu (TPS- tai kaasuvipuanturin anturi). TPS x RPM -kartta käsittelee polttoaineen lähtötilanteen tietylle kierrosluvulle, kun taas MAP vs. RPM-kartta käsittelee kyseisen polttoaineen hienosäätöä.

Kommentit

  • leonwelle@gmail.comleonwelle@gmail.com Viestejä: 5Verified User

    Voitteko selittää, miksi Flash Tune PCV -tuonti vaikuttaa vain TPS x RPM -karttaan eikä MAP-RPM-karttaan?

  • jason@ftecu.comjason@ftecu.com Viestejä: 1,071Staff User

    Hei, koska Power Commander ei voi käyttää MAP-anturia. Niiden polttoainekartat poistuvat vain TPS: stä RPM: stä, koska ne kaikki voivat virittää polttoainetta. Kiitos, Jason A.

  • leonwelle@gmail.comleonwelle@gmail.com Viestejä: 5Verified User
    muokattu July 2019

    Tämä tarkoittaa sitä, että PCV-kartan FT-ECU: hun tuominen vaikuttaa vain yhteen karttaan, kun taas toinen kartta (MAP vs. RPM) on koskematon. Kun pyörä siirtyy TPS: stä MAP-kartoitukseen, se putoaa takaisin alkuperäisiin (rajoittamattomiin) polttoaineen ruiskutusasetuksiin. Jos näin on, ei ole mahdollista poistaa virran komento sen jälkeen, kun PCV-kartta on laskettu ECU: hun, tai jos minulta puuttuu jotain?

  • chrisgardellchrisgardell Viestejä: 48Staff User
    muokattu July 2019

    PCV-tuonnin käyttäminen ei ole suositeltavaa juuri tästä syystä .. se on aina ollut karkea tuonti, joka auttaa ihmisiä pääsemään lähemmäksi, kun siirrytään vanhemmasta takapäätyylistä virittimestä. Muuten, tämä sama asia vaikuttaa piggy-back-virittimen normaaliin toimintaan, koska normaalissa toiminnassaan he eivät tiedä, käyttävätkö ecu MAP- tai TPS: ää, ja ne soveltavat yksinkertaisesti TPS: ään perustuvaa %: ta. Olet paras panos, kun MAP ja TPS samanaikaisesti viritetään oikein.

  • edge540rc@yahoo.comedge540rc@yahoo.com Viestejä: 3Verified User

    Joten oletukseni on aina ollut, että MAP-anturit tarjoavat prosentuaalisen muutoksen peruskarttaan (TPS vs RPM), enkä ollut tietoinen erillisestä nopeustiheyskartasta, joka ohittaa tps-pohjaisen kartan. Toimivatko nämä kaksi karttaa yhdessä vai sanotko, että TPS / RPM-kartta voidaan jättää täysin huomiotta? Mikäli näin on, mikä tilanne aiheuttaisi tämän tapahtuvan? Mitä hyötyä olisi PCV: n heittämisestä roskakoriin? Tässä vaiheessa PITÄisit suorittaa Active Tune -sovelluksen virittääksesi oikein, joskin tarkemmin kuin PCV: n oletan? Hypoteettisesti, jos latasin PCV-kartan ja poistin Power Commanderin, kuinka lähellä pyörä ajaa, jos PCV-kartta oli aiemmin paikalla?

  • edge540rc@yahoo.comedge540rc@yahoo.com Viestejä: 3Verified User

    Onko Fuel MAP vs RPM-taulukko säätämässä polttoaineen kompensointikerrointa ilmakehän olosuhteiden perusteella? Toisin sanoen, jos viritän täällä Texasissa elokuussa ja uudelleen dynoin tammikuussa ja huomaan olevani liian laiha, laskenkoon hypoteettisesti Fuel MAP vs RPM arvoja kyseisillä alueilla tai onko se monimutkaisempaa ?

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy kommentoidaksesi.