הבנה ActiveTune Trims INGL לעומת INST
בדרך כלל, כאשר פועל במצב תיקון לחיות, ActiveTune משתמש בתערובת של שתי שיטות תיקון כדי להשיג את יחס הדלק האוויר הרצוי. INST (תיקון מיידי) תיקון זה הוא תוצאה מתמטית של מסה אוויר ידוע ו AFR ידוע. הוא מניח בעירה מלאה ובתנאים מושלמים יוכל לעבוד על כל זה כדי להשיג את היעד הרצוי. שיטה זו תיקון מציג שגיאה קטנה מאוד אבל לא יכול להתגבר על חוסר בעירה אשר להוביל ערכי היעד החמיץ במשך תקופות זמן ארוכות. INGL (תיקון אינטגרלי) תיקון זה פועל באיטיות יחסית כדי לקחת את הרפיון כאשר תיקון מיידיות לבד הוא לא מסוגל להכות את המטרה. תיקון זה משתנה תמיד על ידי 1% לכל תקופה שנקבעת על ידי מפת השהיית AF (אלפיות השנייה). אם היחס הנמדד הוא רזה מדי הוא יגדל על ידי אחד ולהיפך אם הערך הנמדד עשיר מדי הוא יפחת על ידי אחד. בגלל תיקון זה אינו יחסית RPM או מצערת זה יכול להציג את השגיאה כאשר גם הוא השתנה במהירות ולכן לא תמיד הכי טוב לשמש בעת כוונון dyno. TOT (תיקון כולל) זה פשוט תוצאה של INST INGL ו clamped לתוך להגביל את סך תיקון. זהו הערך המוחל בפועל על מסת הדלק הנוכחית בעת ההפעלה במצב תיקון חי.
הערות
רכשתי את ערכת הפלאש הסטנדרטית עבור ה- FZ10 שלי לשנת 2017 (באמצעות מצב בלתי מוגבל), זה בעצם מלאי עם תלוש של יושימורה. הכוח הנוסף מוערך מאוד, אבל אני חושב לקבל עכשיו את ערכת הכוונון הפעילה. שאלתי היא, כמה כוח ניתן לצפות עם תוכנת הכוונון הפעילה? אני בטוח שהאופניים יהיו יעילים יותר, עם זאת, אני מתעניין יותר בביצועים. אם זה לא מוסיף הרבה, האם יש שינויים אחרים שהכיוונון האקטיבי ישפר (מעבר לחזקות ביצועים מחומרה חדשה)?
הי, רווחי הביצועים משתנים בכל אופניים וזה תלוי עד כמה אתה קרוב למושלם עם קובץ הבסיס שלך כרגע. Active Tune ישמור על האופניים שלך בטווח AFR שנקבע לכל הרכיבה שלך. זה מוודא שאתה מקבל את כל הביצועים האחרונים האחרונים שאתה יכול לצאת מהאופניים ללא קשר לגובה ותנאי מזג האוויר. זה מנוצל על ידי כל מרוצי המקצוענים והקבוצות שלנו בדיוק מאותה סיבה. תודה, ג'ייסון א.
ג'ייסון, תודה על המשוב. אני מבין איך זה יכול להתאים באופן מדויק יותר עם חיישן O2 החדש, אבל האם זה בעצם בערך ההבדל היחיד, חיישן דיוק יותר = שליטה במעלה הזרם? המערכת שלי צריכה עדיין לבצע התאמות דומות מחיישן ה- O2 הקיים, חיישן ה- MAP וכו '. או האם יש כמה הבדלים בסיסיים באלגוריתם? תודה, טוד ר
חיישן O2 במלאי אינו מסוגל לסייע ל- ECU לבצע שינויים מתדלקים בכל מקום מעבר להגדרות מצערת קטנות מאוד ומהירויות שיוט נמוכות מאוד לסל"ד מכיוון שהוא יכול רק לומר ל- ECU שהתערובת רזה או עשירה, לא לפי כמה. בכל מקום אחר הגדרות אלה ומערכת המניות חוזרת למפות TPS ו- MAP של המניות.
טוד, בנוסף לתגובה של קנטו אני רוצה להוסיף כמה דברים. חיישן O2 מלאי אכן מתקשר ל- ECU בדיוק כמו שלנו. עם זאת, חיישן O2 שלנו הוא רוחב רוחב והחיישן שלנו מתחבר לבקר LAMBDA שלנו ואז ל- ECU. בנוסף לטווח ההפעלה הקטן שיש למערכת המלאי, היא תבצע התאמות קלות לבקרת פליטות, ולא לרווחי ביצועים. אין מצב שמערכת המניות תוכל לראות קריאות AFR מדויקות ומדויקות ולהיות בכוונן להתאים אותן במהירות דיה ללא בקר LAMBDA. אלגוריתמי התוכנה שלנו יהיו שונים לחלוטין בגלל ההבדל בחומרה ובמורכבות התוכנה. תודה, ג'ייסון א.
תודה על כל המשוב! האם אתה זקוק לשושלת כדי לכוונן את המערכת, האם אפשר פשוט לרכב עליה ולשאת מחשב נייד? תודה, טוד
הי, הדרך הטובה ביותר להשתמש במערכת זו היא לצאת למפגש מסלול ואז לחזור ולהחיל את ערכי הגזירה המלומדים על בסיס הבסיס שלך. ראו קישור: https://www.youtube.com/watch?v=XiEnBOfN3RE&t=8s תודה, ג'ייסון א.
היי שם אז מה שאתה אומר זה שתצטרך מחשב נייד המחובר בזמן הרכיבה כדי לאסוף את הערכים המלומדים שיופעלו אחר כך? אין לי גישה מוכנה לדינו אבל אני יכול לשאת מחשב נייד בזמן הרכיבה כיוון שצריך לאסוף את הערכים במהלך הפעלה חיה אני מניח. תודה לך וסליחה אם השאלה ברורה
הי, מחשב נייד המחובר בזמן הרכיבה אינו נחוץ, או ככל הנראה בטוח. מחשב להתחבר אליו לאחר הרכיבה שלך יהיה מה שאתה רוצה. האופניים שלך יכולים לבצע את ההתאמות בזמן הרכיבה אם מצב התיקון החי שלך מוגדר כ- ENABLE. אבל אם אתה רוצה שערכי הגזירה האחרונים יחולו על מפת הבסיס שלך, אתה זקוק למחשב לשם כך. קישור הווידיאו שפרסמתי למעלה אמור להוביל אותך בשלבים של תהליך זה. תודה, ג'ייסון א.
תודה שוב על התשובה המהירה, התמונה המטושטשת נכנסת למוקד עכשיו..אוד מעריכה את עזרתך ..
בסופו של דבר התהליך של החלת ערכי הגזירה המלומדים על מפת הבסיס שלי אינו מתפקד עם קובץ Graves כך שהווידיאו לא חל על האופניים שלי 18 R1 עם מנגינת Graves ..
הי, לא ניתן להחיל את ערכי Trim למדו על מפת Graves מכיוון שהתדלוק שלהם נעול. אתה יכול לקבל את המנגינה הפעילה ולהתכוונן בזמן שאתה רוכב עם קובץ Graves, אך אינך מצליח לשמור ערכי חתך לאחר הרכיבה. תודה, ג'ייסון א.
זה מה שאני עושה לצערי חושך ו -45 מעלות כשאני קם וחשוך שוב וגשם כשאני יורד מהעבודה אז קשה היה לנסוע ממושך..תודה
הי, אם אתה מחפש להחיל את ערכי Trim למדו על מפת הבסיס שלך תצטרך להתחיל עם קובץ בלתי מוגבל. אחרת אתה יכול להמשיך להריץ את קובץ Graves כאשר ActiveTune פשוט מתכוונן בזמן שאתה רוכב. תודה, ג'ייסון א.
שאלה נוספת - האם המצבים שנבחרו לבדיקה חשובים? אם כן, באיזה מצב לבחור?
היי, תודה על המילים הטובות במערכת עבדנו קשה מאוד עליה. 1: זה נכון שהמערכת משמשת כבקרת PI ולכן אין נגזרת בתהליך. 2: הכל תלוי בהתבסס על מפת AF_DELAY שלך מכיוון שהמערכת תרצה לעבוד לאט יותר כאשר המנוע נע לאט יותר ואז מהר יותר כאשר המנוע נע מהר יותר. זאת כדי שהמערכת לא תעבור או תעבור. 3: אני אוהב לעשות את שלי על dyno ולכן בדרך כלל אני פשוט אשתמש בהילוכים 3 ו -4 ואני מנסה לעבור על כל עמודת TPS בכל טווח הסל"ד. עשו כמה כאלו והיישמו אותם ואז זה יתקרב לכם ממש. 4: אם אתה רוצה שיהיה מושלם בכל הילוך אז כן הילוך חשוב. בדרך כלל אנחנו לא רואים שהמפה משתנה בצורה דרסטית מספיק כדי להציע למשתמש רגיל לבצע הפעלות בכל הילוך. 5: כן ככל שהפגישה ארוכה יותר, בדרך כלל עדיף 20 דקות פלוס. 6: המספרים שאתה רואה מבוססים על אחוזים. אני מאמין שמניות מגבלות התיקון מאפשרות -10 ו- +20. ברגע שמגיעים לחמישה הייתי אומר שאתה צריך להיות בסדר אבל זה תמיד צריך למצוא דרכים נוספות להיות יעילות יותר בהתאם למזג האוויר, לגובה וכו '... 7: אין עומס אינו אידיאלי לשימוש בצג בהחלט ממליץ לראות אותו על דינו או להשתמש בו בעת רכיבה ואז להסתכל על תיקונים לאחר מכן. 8: אני מציע לאפשר תיקון חי ולראות אם זה יתקרב אל 14.0 הרצוי לך. אני מאמין שהמערכת עובדת הכי טוב עם תיקון חי רק מהניסיון האישי שלי איתה. אבל ברגע שאתה מתקרב אני מציע לך להנמיך את מגבלות התיקון שלך, כך שהאופניים לא יהיו רזים או סופר עשירים אם בקר ה- O2 או ה- LAMBDA נכשל. מצבים לא ממש חשובים מכיוון שהתדלוק שלך יהיה זהה לכל המצבים. רק ההבדל האמיתי יהיה ככל הנראה ערכי ה- ETV שלך. אני ממליץ להפעיל אותו במצב החזק ביותר שלך. תודה, ג'ייסון א.
תשובות וטיפים מעולים ג'ייסון. תודה רבה. זה מספק הרבה יותר תובנה (במיוחד AF_DELAY והחוויה האישית שלך לגבי מה שעובד הכי טוב). גם תודה ענקית על צמצום מגבלת טווח התיקון לאחר המנגינה במקרה שחיישן O2 משתבש. זו נקודה טובה מאוד. יחכה ליום חם יותר (כרגע 29 מעלות) ואז נסה שוב. מצפה לעשות את זה נכון! אני אפרסם את הנוהל שבוצע ואת התוצאות כאן כשאעבור אליו. שוב תודה. BTW, עבור אחרים שמעוניינים בכך, על ידי שינוי הפליטה שלך (מעבר ממלאי לאקרפוביץ ') המנוע שלי פעל בעיקר בטווח ה- AFR 16.8-17.9 (אפילו ראה כמה שנות 18 גבוהות). זה רזה מאוד ובוודאי יש לו השפעות מזיקות לטווח ארוך. אם אתה שוקל אם אתה צריך לשנות את התדלוק שלך לאחר שינוי הפליטה, הייתי אומר שזה חייב להיות.