כשל ב- QS / תקלה ב- TC
נאבקתי בבעיות שה- QS שלי לא מצליח לסירוגין בשנתיים האחרונות. יש לי R6 2017 עם חבילת אלקטרוניקה מירוץ FTECU מלאה. תוך כדי המסלול, נדלק גם אורות ה- TCS וגם המנוע שלי ואאבד את ה- QS לחלוטין. Auto Blip עדיין עובד. אם אני מחליף את מתג הראשי, הוא יתאפס עד שהבעיה תעלה שוב. במהלך השנים החלפנו חיישני גלגלים, מחיקת ABS, שינינו פרמטרים לסביבה, הבזק מחדש, רתמת חיווט וכו '. נראה שזה נפתר מוקדם יותר השנה עד סוף השבוע האחרון. האורות נדלקו באופן עקבי לאחר חצי הקפה. לאחר התנסות קטנה הבנתי שהאורות נדלקים ו- QS נכשלים לאחר יציאה מפינות בהן אני מאיץ חזק ומאתגר את בקרת המשיכה. אם אני מקל על זה, אין שום בעיה. ברור שבקרת המשיכה גורמת לתקלה כלשהי. נחליף את חיישני הגלגלים שוב, אבל אני גם רוצה לשלול בעיה בתוכנה. האופניים הותאמו באופן דינמי ומופו מחדש ב- EDR לפני סוף השבוע האחרון, כך שייתכן שאיפשר פרמטר כלשהו אפס שגרם ל- TC לפעול שוב. יש רעיונות מה יכול לגרום לבעיה זו? תודה. חיים
הערות
חיים, ה- TC בועט פנימה לא אמור לגרום לזה בכלל. אני יודע שמעולם לא יש לי את הבעיה הזו על האופניים שלי ואתה יכול להסתכל על הנתונים ולראות כל דבר כמו TC מרתק. האם יש לך נתונים על האופניים האלה? אם כן אתה יכול לשלוח לי קובץ על המסלול כשזה קורה? תודה, ג'ייסון א.
היי ג'ייסון, אני מקווה שתבריא מהרכס. נושא QS / TC זה קרב במשך זמן רב. בסופו של דבר עברנו לרתמת YEC במהלך החורף, ונראה שזה עשה את הטריק מסיבה כלשהי (אם כי אני יודע שאריק דורן דיבר איתכם הרבה על זה, אז אולי היה שם איזה תיקון ECU ש אני לא מודע). כפי שציינתי, נראה שזה היה טוב עד שאריק כיוון מחדש והבהב מחדש את ה- ECU שלי בשבוע שעבר. המחשבה שלי היא שאולי איזה פרמטר ECU שהוא עבד איתך לא הוחל במהלך ההבזק מחדש. יתכן שזה הפעם פשוט כמו חיישן גלגלים גרוע, אבל לא תהיה לי אפשרות לבדוק את זה על האופניים במשך כמה שבועות. אני לא רוצה לבזבז יומיים של בדיקות בלי שום רעיונות חלופיים, אז אני מחפש אפשרויות אחרות למקרה שלא יתקן את הבעיה. כפי שהוא נכון לעכשיו, התצפית שלי היא שה- TC מפעיל תקלה ונכבה (TCS ונורת המנוע נשארת דולקת) כשאני נוהג קשה מפינה בזמן שהוא נמצא בקצה הצמיג (תאוצה קשה ישר למעלה ולמטה או פחות זוויות רזה אינן גורמות לתקלה ב- TC, והאצה קלה יותר בזוויות רזה גבוהות יותר אינה גורמת לתקלה ב- TC). כאשר ה- TC תקל, QS שלי מפסיק לעבוד. ה- TC מתאפס כשאני מחליף את המתג הראשי. למרבה הצער, ה- Solo2 DL שלי לא קורא נתונים מה- ECU שלי משום מה (שלחת לי את פרוטוקול FTECU R6 CAN לשנת 2018 ונראה שזה עובד, אבל עכשיו אני פשוט מקבל קווים ישרים), אז זה משהו אחר שאצטרך לפתור בשלב מסוים. תודה. חיים
לידיעתך - במקביל לנושאים שתיארתי, גילינו שהסטאטור שלי התחיל להיות רע (תפוקה נמוכה) ובסופו של דבר נכשל. לאחר החלפת הסטטור ווסת המתח, הכל עבד כהלכה שוב.