Forum wsparcia

Niskie obroty i tuning IDLE

robertrynd@gmail.comrobertrynd@gmail.com Posty: 18Verified User

Witam, mam zdjęty filtr MWR, pokrywkę, pełną akra ti z przegrodą i nie ma kota na XSR700 2018. Od kilku miesięcy bawię się aktywną melodią FTECU i napotkałem kilka pytań / ustaleń. Podstawą, której używam jest Yamaha 2018 MT07 Base nieograniczona przesłana mapa PCV. Mapa PCV ze strony Power Commander, której używam to: M22-065-008 filtr wydechowy akra DNA i pokrywa Pierwszy problem: przeciągnięcie po kilku „automatycznych” zapisach. Mam wyłączoną funkcję autotune, więc po jeździe wyciągam mapę, wygładzam ją i zapisuję. Wygląda na to, że gdy zapisuję mapy autostrojenia, po około 5-6 uruchomieniach po linii podstawowej bezczynność staje się bardzo trudna i zaczyna się przeciągać. Czy wynika to z tego, że pętle sprzężenia zwrotnego przy niskich obrotach są zbyt wolne? Czy mogę zmienić miejsce, w którym autostrojenie „zaczyna się”, ustawiając dolny limit Aktywacji Limit_1 RPM obr / min od 1000 do 2000? Drugie pytanie (może być poza zakresem FTECU): Czy elektronicznie można zwiększyć czas bezczynności w XSR700 / MT07? Lub zmieniając śrubę ustalającą przepustnicy, czy zmiana biegu jałowego jest bezpieczna? Trzecie pytanie: czy ma znaczenie, od której mapy bazowej zacznę, jeśli uruchomię autostrojenie i zapisuję poprawki? (ograniczona lub nieograniczona mapa bazowa) Dzięki! Pomoc jest bardzo ceniona. Obrabować

Komentarze

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Cześć 1: Tak, możesz ustawić limity aktywacji i cokolwiek innego dokładnie tak, jak chcesz. Kiedy mówisz, że masz wyłączone automatyczne strojenie, masz na myśli tryb korekcji na żywo? 2: Elektronicznie nie ma dobrego sposobu na zrobienie tego w przeciwieństwie do FZ / MT10, R1, R6 itp. Możesz spróbować wkręcić śrubę ustalającą i sprawdzić, czy to coś dla ciebie zrobi. 3: Tak, mapa bazowa ma znaczenie, ponieważ Active Tune i mapa paliwowa komputera dostosowują tylko tankowanie. Twoja mapa bazowa nadal korzysta z tabel zapłonu, ustawień ECU i modułów ECU ustawionych w pliku. Dzięki, Jason A.

• robertrynd@gmail.comrobertrynd@gmail.com Posty: 18Verified User

Cześć Jason, dziękuję za szybką odpowiedź. 1: Tak, możesz ustawić limity aktywacji i cokolwiek innego dokładnie tak, jak chcesz. Kiedy mówisz, że masz wyłączone automatyczne strojenie, masz na myśli tryb korekcji na żywo? Tak, tryb korekcji na żywo jest wyłączony. Biorę rower na bieg, podłączam, wypakowuję zmiany i zapisuję / flashuję je. Po kilku biegach bezczynność robi się naprawdę zła. Czy po włączeniu autotuningu stale aktualizuje i zapisuje mapę podstawową?

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Cześć, W trybie Live Correction ustawionym na ENABLED automatycznie zastosujesz zmiany, które widzi podczas jazdy, ale nie zapisze ich w rzeczywistej mapie bazowej, dopóki nie podłączysz i nie zapiszesz ich ręcznie, tak jak teraz. Dzięki, Jason A.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.