Forum wsparcia

Okablowanie szerokopasmowe O2

Bikermike2024@gmail.comBikermike2024@gmail.com Posty: 4Verified User

Cześć, mam gsxr1000 z 2018 r. z filtrem powietrza aftermarket i usuniętymi zaworami wydechowymi. Przeprowadziłem nieograniczony flash i teraz próbuję trochę dostroić, więc muszę zainstalować czujnik szerokopasmowy. Mam problemy między 4000-6000 obr./min przy przepustnicy przelotowej, co jest około 5% przepustnicy, daj lub weź. Kiedy mam te obroty przy przepustnicy przelotowej, słyszę trzaski i zacinanie się. Opis jest najlepszy, jaki mogłem wymyślić, aby to opisać. Jeśli jadę na przepustnicy, zatrzymuje się i nie ma problemu z mocą w całym zakresie obrotów. Czy ktoś inny tego doświadczył? Nie pojawiają się żadne kody, ale fi jest włączone. Czy istnieje sposób, aby podłączyć czujnik szerokopasmowy bezpośrednio do wiązki motocykla, a ECU i platforma flashtune umożliwiają aktywne strojenie, czy muszę po prostu założyć wskaźnik i wykonać mapę bazową na podstawie tego, co widzę? Jeśli to możliwe, czy ktoś ma schemat okablowania? Czy możliwe jest, że mój TPS powoduje problem? Jeśli tak, jak skalibrować w tym roku? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, które może mieć Mike

Komentarze

• Bikermike2024@gmail.comBikermike2024@gmail.com Posty: 4Verified User

nikt? naprawdę trudno uzyskać szybką odpowiedź od osób, które sprzedają takie rzeczy. nie jestem ekspertem, ale też nie jestem nowicjuszem i wiem, że każdy inny sprzęt elektryczny, jaki kiedykolwiek kupiłem, zwykle jest dostarczany z instrukcją instalacji i gildią użytkowników, która rozkłada wszystkie funkcje i wyjaśnia terminy używane w ustawieniach. obejrzałem filmy i pobrałem wszystko, co mogłem znaleźć, ale nic nie pokazywało żadnych parametrów ani wartości dla użytych liczb, mimo że różni się to od wersji Woolics, Power Commander, Bazzaz lub jakiejkolwiek innej platformy mapowania paliwa, której do tej pory używałem. mam większość z tego, ale nadal muszę dowiedzieć się, co dokładnie robią ustawienia w kontroli startu. włączyłem swój i po uruchomieniu nie wyłącza kontroli startu

dopóki nie przejdę na drugi bieg, co jest w porządku, ale gdy osiągnę 10000 obr./min., to jazda jak rodeo, wzrost obrotów od tego momentu jest zbyt wolny, ponieważ wzrasta mój motocykl już na nim podskakuje. to jest w porządku na pierwszym biegu, ale nie na drugim, kiedy potrzebuję tego w zakresie mocy. Jak mogę to dostosować?

• Connormongan1@gmail.comConnormongan1@gmail.com Posty: 2Verified User

Oprogramowanie i wsparcie FTecu są najgorsze, jakie kiedykolwiek widziałem. Gdybym mógł zrobić to wszystko jeszcze raz, wydałbym trochę więcej i wybrał Woolich Autotune. Jeśli chodzi o Twój problem, miałem coś podobnego z trzaskami i strzelaniem przy przepustnicy 5%, ale na wszystkich biegach. Skończyło się na tym, że musiałem nieznacznie zwiększyć wartości w tabelach MAP vs RPM. Z tego, co rozumiem, tabela MAP vs RPM ma duży wpływ na położenie przepustnicy poniżej otwarcia przepustnicy około 10%. Po otwarciu przepustnicy 10% ciśnienie atmosferyczne wyrównuje się wewnątrz kolektora i od tego momentu wszystko jest w tabeli „TPS vs RPM”. Mam nadzieję, że te informacje były dla Ciebie pomocne. Powodzenia. -CM

• Bikermike2024@gmail.comBikermike2024@gmail.com Posty: 4Verified User

Cm dziękuję, to potwierdza to, o czym myślałem, ale nie byłem pewien i trochę sam siebie zgadywałem. Dowiedziałem się również, że podczas regulacji tabeli paliwowej, na przykład cylindra nr 1, gdy uderzam w tabele połączeń, wybieram cylinder nr 2, to nigdy ich nie łączy, więc tabela paliwowa nr 2 nigdy nie dostosowuje się tak, jak powinna, więc miałem 1 cylinder bogaty, ponieważ motocykl trzeszczał, a ja regulowałem tylko jedną tabelę, a pozostałe 3 cylindry były bardzo ubogie. Rozpracowałem 90% problemu mapy vs obroty, ale pozwól, że zapytam, jakie są te jednostki miary paliwa? A kiedy powiesz trochę, ile wyregulowałeś i gdzie na tabeli paliwowej to zrobiłeś? Staram się nie ruszać za bardzo i nie wybić go poza park i stracę ślad tego, co dostałem i czego użyłem lub próbowałem. I nie kłamiesz, gdy mówisz, że NAJGORSZE wsparcie, z jakim kiedykolwiek miałem do czynienia, chciałbym pójść do Woolich lub po prostu zabrać to do Chrisa Moore'a, cokolwiek innego niż FTECU

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.