Forum wsparcia

Oprogramowanie FT nie łączy się z serwerem

colinbell311@gmail.comcolinbell311@gmail.com Posty: 4Verified User

Niedawno kupiłem zestaw FT po stronie roweru do mojego 2009 R1. Mam problem z połączeniem się z serwerem w celu pobrania plików graficznych ECU. Po kilku próbach udało mi się pobrać plik CAN Unrestricted i wgrać go do ECU. Próbuję teraz pobrać plik użytkownika, aby móc skopiować niektóre mapowania, ale interfejs przez większość czasu nie łączy się z serwerem. Od czasu do czasu pobierze foldery, ale kiedy wybiorę plik, który chcę pobrać, zawiesza się na pasku ładowania/postępu. Wielokrotnie próbowałem odinstalować i ponownie zainstalować kombinezon zarówno z komputera stacjonarnego, jak i laptopa, bez żadnej radości. Jakieś pomysły? Dziękuję,

Komentarze

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Cześć, nie ma tutaj problemów z pobieraniem plików, więc nie wydaje się, aby był to problem z oprogramowaniem. Zachowaj ostrożność podczas korzystania z obrazów osób trzecich, jeśli do tego właśnie się odnosisz. Upewnij się, że masz solidne i stabilne połączenie internetowe podczas uzyskiwania dostępu do oprogramowania. Powinieneś upewnić się, że wyłączone jest również oprogramowanie antywirusowe lub zapora sieciowa. Dzięki, Jasonie A.

• colinbell311@gmail.comcolinbell311@gmail.com Posty: 4Verified User

Cześć Jason, Dziękuję za szybką odpowiedź. Mam na myśli zdjęcia osób trzecich - dzięki za informacje. Chcę tylko skopiować ustawienia przepustnicy za pomocą drutu, aby zmiękczyć dolny koniec rolki. Nie będę się bawił tankowaniem ani rozrządem zapłonu. Mój pierwotny problem dotyczył słabego flasha od kogoś, kto świadczył usługę flashowania. Rower jeździ teraz na A1. Niestety wyłączenie mojego antywirusa i zapory sieciowej nie rozwiązało problemu. Spróbuję dzisiaj z innej sieci Wi-Fi i zobaczę, co się stanie. Dziękuję. Colin

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,071Staff User

Colin, daj mi znać, jeśli po ponownym wypróbowaniu nadal masz problemy. Dzięki, Jasonie A.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.