Forum wsparcia

Kawasaki Z650 RS (2023)

Cześć! Właśnie kupiłem zestaw do flashowania motocykla, który powinien pasować do mojego Kawasaki Z650 RS (2023): https://www.sportbiketrackgear.com/flashtune-kawasaki-z650-18-23-ecu-type-4-bike-side-tune-kit/. Ale teraz, po zarejestrowaniu go tutaj na FTECU, nigdzie nie widzę tego motocykla! Pobrałem kilka instrukcji instalacji, ale nie jestem pewien, czy któraś z nich jest poprawna (pozostała mi tylko jedna licencja do pobrania, więc nie chcę już zgadywać/próbować!). Czy mój motocykl jest obsługiwany, czy zostałem oszukany przez www.sportbiketrackgear.com? Na pudełku jest napisane 1500-FT-FTDL4 FlashTune ECU Type 4 + lista motocykli (w tym Z650), a na samym kablu wiązki widnieje BSHA4 (oraz numer seryjny). Jeśli Z650 2023 (i Z650 RS, który powinien być taki sam) jest obsługiwany, którą instrukcję powinienem pobrać? Z góry dziękuję! /Tobias, Szwecja

Komentarze

• tob.lind@gmail.comtob.lind@gmail.com Posty: 4Verified User

OK, więc wyjąłem zbiornik i wyjąłem mój sterownik silnika – numer części „21175-1611” wydaje się nie być obsługiwany. Chyba jestem w kropce. 😕 Czy jest jakaś szansa, że ten sterownik będzie obsługiwany w przyszłości? Ma również złącze typu 16 (które wydaje się dość trudne w montażu wiązki).

• enuff.6574@gmail.comenuff.6574@gmail.com Posty: 1Verified User

Hej, mam obecnie podobny problem. Nie rozumiem jednak instrukcji instalacji. Czy w ogóle dotarłeś do tego punktu, czy ja też jestem w kropce?

• tob.lind@gmail.comtob.lind@gmail.com Posty: 4Verified User
    edytowano September 14

Cześć, skontaktowałem się z FlashTune i chociaż obecnie nie mogą wgrać mojego modelu ECU, powinno być możliwe wsparcie, jeśli uzyskają dostęp do urządzenia. Planowałem wysłać do nich swój, ale obecnie nie jest możliwe wysyłanie paczek do USA z UE z powodu niepewności związanej z cłami i taryfami (większość firm spedycyjnych w UE obecnie nie wysyła żadnych przesyłek do USA). Czy masz dokładnie taki sam ECU (21175-1611)? Nie jesteśmy również pewni, która wiązka przewodów będzie pasować. Wątpię, aby typ 4, który mam teraz, działał, a FlashTune nie udzielił żadnej odpowiedzi – prawdopodobnie potrzebują urządzenia do sprawdzenia… Jeśli chodzi o instalację – tak, dokumentacja jest dość myląca. Ale jeszcze się tym nie zająłem. Myślę, że będzie jaśniej, gdy będę miał odpowiednią wiązkę przewodów 🙂

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.