Nowość w tym temacie - Proszę o pomoc
balkor2@gmail.com
Kupiłem więc Active Tune, pełny wydech Gravesa i uprząż rowerową, którą udało mi się podłączyć, i włączyłem Active Tune. Uczę się. Najważniejszą rzeczą, której się nauczyłem, jeśli zrobisz wszystko dobrze, niczego się nie nauczyłeś (rozwiązywanie problemów). W trakcie miałem kilka plików po lewej stronie i usunąłem kilka, próbując oczyścić to, co widzę, i przypadkowo usunąłem niewłaściwy. Dlatego TERAZ próbuję wrócić i dalej wszystko ulepszać. (lub przynajmniej dowiedzieć się więcej). Cóż, teraz wchodzę i pojawia się komunikat: „Nie znaleziono zarejestrowanego ECU. Czy chcesz kupić nową licencję na ten ECU?” ECU nie uległo zmianie (fizycznie). Właśnie usunąłem boczne drzewo plików (i nie zapisałem żadnego z nich). Użyłem menedżera plików i otrzymałem nieograniczony plik dla mojego ECU (BAT-8591A-60(US)). Myślałem, że jeśli po prostu przeczytam ECU, wyciągnie się z niego i będę kontynuować, ale tak nie jest, ponieważ wyświetla mi się komunikat „Nie udało się połączyć z ECU. Ten typ ECU nie jest natywnie czytelny. Należy pamiętać, że próby odczytu w przypadku tego ECU nie powiodą się wpisz, chyba że ten ECU został już sflashowany na Twoim koncie." zostało to przebłysnięte. Więc naciskam OK i wyskakuje komunikat „Żądanie identyfikatora ECU…”. Coś schrzaniłem… Czy możesz pomóc?
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Nie jestem pewien, czy tak jest w Twoim przypadku, ale widząc, że następnego dnia otrzymałeś potwierdzenie, podejrzewam, że tak. Po udanym zapisie należy odłączyć kabel strojenia i zasilanie od ecu przed wykonaniem kolejnego zapisu, co skutecznie kończy sesję pisania w ecu.
Krótka odpowiedź jest taka, że przewód został uszkodzony (problem dla nowicjuszy). Naprawiłem przewód i wszystko jest w porządku :)
Cieszę się, że udało Ci się wszystko rozwiązać.