YXZ Turbo
do19.daniel.lecavalier@nv.touro.edu
Cześć, mam 2016 yamaha yxz z zestawem turbo, który złożyłem. Obecnie używam FTecu do synchronizacji i PCV pti do strojenia. Zastanawiałem się, czy można dostroić poprzez CIŚNIENIE za pomocą ftecu?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Obecnie pracuję nad tym samym, ale mam problem z licencją. ? Mam nadzieję, że niedługo będę miał działającą melodię FTECU. Zaadaptowałem czujnik mapy 3 bar GM Bosch i początkowo działa, ale muszę wyciągać paliwo po stronie MAP na biegu jałowym i nie mogę już połączyć się z ECU; mówi, że potrzebuję nowej licencji. Nie jestem szczęśliwy, ale mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się naprawić FTECU na klakson. Jeśli jeszcze nie wiesz, fabryczny czujnik MAP jest jednostką 1 Bar przeznaczoną dla NA. Potrzebujesz 2 taktów dla wzmocnienia 14,7 PSI, 3 taktów dla 29,5 i tak dalej. Nasza atmosfera w zasadzie cały czas przykłada 1 bar ciśnienia (zmiany w zależności od pogody, wysokości itp.) Różne czujniki pracują w tym samym zakresie napięcia, więc mapę paliwa należy drastycznie zmienić dla każdego poziomu czułości. Melodia dla 1 bara stanowi pierwszą 33% z melodii 3 barów (w zasadzie, ale nie dokładnie). Z tego, co przeczytałem, FTECU ma melodię turbo, ale jest zablokowana jak melodia Gravesa, więc nie jestem zainteresowany.
Twoja licencja jest w stanie „próby” z powodu problemu podczas procesu flashowania. Możemy to zresetować, ale chcę się upewnić, że gdzieś zapisano bieżący plik, ponieważ po zresetowaniu licencji każdy plik strojenia w ECU zostanie utracony.
Dziękuję Ci. Byłem w stanie szybko rozwiązać problem z moją licencją i wróciłem do działania. Wszelkie porady na temat łatwego uruchamiania samochodu ORAZ bezczynności na melodii czujnika 3 bar MAP. Średni zasięg i górny koniec są świetne, ale wydaje mi się, że mam problemy z uzyskaniem właściwego paliwa na biegu jałowym. Czy istnieje sposób na dostosowanie IAC? Wydaje się, że gdy próżnia osiąga -9-10 -10 in / hg, samolot wylatuje około 1400 RPM i pracuje na biegu jałowym, a następnie próbuje obniżyć się do 1000 RPM i pochyla się i dusi się około -4 in / hg.? Działa świetnie przed zmianą czujnika. Mam wtryskiwacze Sidewinder, pompę paliwa Walbro i regulator ciśnienia paliwa Sidewinder z przewodem powrotnym. Czy to ma coś wspólnego z drugim czujnikiem MAP na cylindrze nr 1?
Hej, szykuję się do skoku do tuningu mojego turbo YXZ. Mam zainstalowany czujnik mapy z 3 słupkami. Wszelkie wskazówki będą mile widziane. Mam wtryskiwacze 1000 cm3, pompę paliwa Walbro, regulator ciśnienia paliwa z linią powrotną. Według mojego zrozumienia, obroty biegu jałowego są ustawione na mapie paliw w stosunku do obrotów na minutę, a następnie przełączają się na tps vs obroty na minutę w celu tankowania, gdy silnik jest na biegu jałowym? Próbuję tylko zrozumieć.
Co wymyśliliście? Czy udało wam się zrobić dobry utwór?
Nowy na forum, ale posiadam oprogramowanie od około dwóch lat. Posiadam 17 3-pedałową maszynę z turbodoładowaniem, teraz zbudowałem silnik, wszystko działa świetnie przy 15 psi, ale ostatnim razem, gdy dostosowałem mapę, aby uzyskać lepsze AFR przy 99 % tune, załaduj go, a teraz, kiedy go podłączę mówi mi, że błąd ecu zajął mi trochę czasu, zanim wymyśliłem wszystkie te strojenie, ponieważ zrobiłem wszystko sam I nie jestem obeznany z komputerami ... ale teraz jestem zaskoczony, że każda pomoc jest bardzo doceniana
Cześć, Wygląda na to, że twój ECU sflashował dzisiaj, nie ma problemu. Nadal masz problemy? Dzięki, Jason A.
Czy jest jakiś sposób na dostosowanie danych wtryskiwaczy? Czy jest zawarty w „pliku turbo”? Właśnie zaktualizowałem wtryskiwacze do 1600 cm3 w e85 i myślę, że to pomoże. Wcześniej korzystałem z wtryskiwaczy 1150 cm3 z większością strojenia przez PCV pti za pomocą mojego tunera. Czy jest też zamiennik 3barowy czujnik mapy, który łączy się z fabrycznym ECU? Byłoby miło, gdybym mógł dostroić przez FTecu zamiast piggy back PCV
Zadzwoń do alba i zamów u nich czujnik map 3bar, ma on współpracować z tym oprogramowaniem/tuningiem. Reckless Ranch obecnie gra z dwustopniowym tuningiem na pierwszym biegu, dzięki czemu możesz wyjść z doładowaniem. Obecnie wyjeżdżam na 10psi z systemem 15-17psi. To oprogramowanie jest nieograniczone, jeśli wiesz, co robisz.