Forum wsparcia

Drut wysunął się z kołka

Dzień dobry zamówiłem tuner rowerowy w Revzilli i zainstalowałem go na moim FZ-07. Po włożeniu wszystkich 3 pinów wykonałem test lekkiego szarpnięcia na wszystkich trzech drutach, aby upewnić się, że były zablokowane w złączu. Niestety szpilka z pomarańczowego drutu nie była wystarczająco dobrze zaciśnięta, a drut wysunął się z szpilki. Teraz mam luźny drut i szpilkę utknąłem w złączu ECU bez możliwości wyjęcia szpilki. Czy jest coś, aby rozwiązać ten problem? Ponadto, gdy wyciągnę pin, najprawdopodobniej będę potrzebować nowego pinu, aby ponownie przypiąć drut i włożyć go ponownie do złącza.

Tagged:

Komentarze

• kthrift2991@gmail.comkthrift2991@gmail.com Posty: 5Verified User

Guz?

• kento_ftecukento_ftecu Posty: 776Staff User
    edytowano December 2019

Odblokuj styki, naciskając dwie białe plastikowe zatrzaski blokujące na górze złącza. Następnie weź bardzo cienki metalowy kilof i ostrożnie wypchnij szpilkę z tyłu, aż zobaczysz wystarczającą ilość metalu z tyłu złącza, aby chwycić i wyciągnąć za pomocą zestawu szczypiec z igłami. Ostrożnie sprawdź, czy w tym procesie nie wysunęłeś żadnych sąsiednich szpilek, a następnie wciśnij przeciwne strony białych plastikowych zaczepów blokujących, aby zablokować szpilki na miejscu. Wyślij do nas e-mail na adres sales@ftecu.com, podając swój adres wysyłki.

• kthrift2991@gmail.comkthrift2991@gmail.com Posty: 5Verified User

Ułożyłem i dostroiłem motocykl. Dzięki.

• jason.m.olaes@icloud.comjason.m.olaes@icloud.com Posty: 2Verified User
    edytowano September 2020

Te wskazówki okazały się przydatne. Dziękuję Ci.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.