Jak przełączyć dashboard R1M na standardowy tryb R1
kento_ftecu
- Dla tych z Was, którzy mają Yamaha R1M, którzy chcieliby zmienić zawieszenie na coś innego niż elektroniczne Ohliny lub nie mieć innych funkcji R1M wyświetlanych na desce rozdzielczej, istnieje sposób, aby przełączyć wyświetlacz deski rozdzielczej, aby działał standardowo Model R1. Wyłącz kluczyk zapłonu.
- Jednocześnie naciśnij przycisk GÓRA (1) i TRYB (2) i przekręć kluczyk w stacyjce do pozycji ON. Kontynuuj przytrzymywanie przycisków UP i MODE przez co najmniej 8 sekund.
3. Na wyświetlaczu pojawi się napis „ECU” (patrz poniżej).
4. Naciśnij przycisk UP lub DOWN, aby przełączyć „ECU” na „METER”. 5. Jednocześnie wciśnij przycisk UP i MODE przez dwie sekundy lub dłużej. 6. Przełącz wybór, aby zmienić tryb pracy miernika. 7. Wyłącz zapłon. Po ponownym włączeniu kluczyka Twoja kreska będzie wyświetlana jak w standardowym R1.
Tagged:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Czy to te same kroki, aby przełączyć go z powrotem?
Cześć, w tej chwili nie jestem do końca pewien, ale wydaje się, że byłby to ten sam proces. Musiałbyś po prostu zmienić go z powrotem na inny tryb, który zakładam, że będzie to METER do ECU. Pozdrowienia
Więc obecnie przebudowuję R1 2022 i chcę kupić prędkościomierz. Czy prędkościomierz R1m będzie działał z R1, jeśli przełączę się na tryb standardowy?
Mają różne numery katalogowe, ale lepiej zadać to pytanie sprzedawcy.
o mój Boże dzięki. Ciągle pojawiał mi się błąd zawieszenia i nie mogłem się pozbyć. musiałem go jakoś przypadkowo zmienić, teraz wróciłem bez błędów