Unrestricted vs Stock ECU Flash (Power Commander Installed)
Mam 19 R1, który właśnie zainstalowałem AR Exhaust i Power Commander. Nie wiedziałem, że kiedy zainstalowałem te dwa, wystąpiłaby usterka powodująca zablokowanie moich ustawień i zabicie mojego dolnego końca. Zainstalowałem układ wydechowy i załadowałem poprawną mapę na PCV. Zaczęło się to świetnie działało przez około 5-10 minut, a następnie rzuciło błąd (prawdopodobnie miało to związek z usunięciem serwomechanizmu wydechowego. Bez problemu zainstalowałem eliminator Graves Exup na kilka tygodni). Zamówiłem czytnik kodu i adapter, aby potwierdzić rzeczywistą usterkę. Po mnóstwie stresów i szukaniu odpowiedzi w Internecie i kręgu jeźdźców doszedłem do wniosku, że trzeba to błysnąć. Moje pytanie brzmi, jaką mapę należy przesłać. Nadal mam zainstalowanego dowódcę mocy. Nieograniczone dźwięki świetnie, ale nie jestem pewien, czy zmienia mapę paliw. ECU i PCV niezależnie od siebie regulują powietrze / paliwo, co brzmi jak zły czas. Jaki byłby najlepszy ruch dla mojego 19 z AR Exhaust (Flash i PCV, Usuń PCV i tylko flash, Unrestricted Flash + PCV, Stock Flash + PCV). Czy nieograniczona mapa zmienia mapę paliw, czy też po prostu eliminuje błędy, górny ogranicznik prędkości itp.? Czy mogę flashować nieograniczony i nadal używać mojego PCV zmapowanego z moją aktualną konfiguracją wydechu? Po drodze mam zestaw lamp błyskowych, więc muszę to jak najszybciej rozwiązać. Doceniam pomoc na ten temat.
Komentarze
Możesz zaimportować mapę PCV do funkcji importu PCV w magazynie R1 lub nieograniczonych plikach i mieć dostęp do wielu wcześniej niedostępnych funkcji. Prawdę mówiąc, każda mapa PCV jest w najlepszym przypadku środkiem pomocy dla pasma, ponieważ PCV ma dostęp tylko do map TPS vs RPM. PCV nie może uzyskać dostępu do map MAP (rozgałęzionego ciśnienia atmosferycznego) x RPM wewnątrz ECU, które są prawdziwą funkcją strojenia. Nie ma sensu biegać razem, ponieważ twój ECU może uruchomić mapę PCV. ECU dokona pewnych drobnych zmian w mapowaniu, tak jak w przypadku PCV, ale należy zauważyć, że każdy system z zapasowym czujnikiem O2 dokona zmian jedynie w niewielkich otworach przepustnicy i niższych obrotach. Po przekroczeniu tego punktu tankowanie powraca do ustawiania parametrów, ponieważ czujnik wąskopasmowy może tylko powiedzieć ECU, że mieszanka jest bogata lub uboga - nie może powiedzieć, ile.