Potrzebujesz pomocy przy zmianie obrotów biegu jałowego 2017 r1
joe02151@gmail.com
w R1
Posiadam 2017 r1 z auto tuningiem i lampą błyskową kupiłem z renomowanego źródła, ostatnio obroty na biegu jałowym spadają poniżej 1000 na świetle i sporadycznie się zawieszają. Nieważne, czy rower jest ciepły czy zimny. Próbowałem dostosować mapę bezczynności w kolumnie 157 stopni, ale to nic nie dało. Rower ma 3/4 Akrapovic z fabrycznym filtrem powietrza
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć. Na wypadek, gdyby to mogło być pomocne… Miałem dokładnie ten sam problem z moim R1 2016 (taka sama konfiguracja z wyjątkiem marki Akro) i nie mogłem rozgryźć szorstkiego bezczynności, okazjonalnego przestoju… nawet próbowałem tego, co próbujesz zrobić i nie rozwiązał problemu .... krótko mówiąc .... był to nagromadzenie węgla wokół przepustnicy przepustnicy. Po oczyszczeniu i wymianie świec zapłonowych, które rozwiązały problem. Myślałem, że twój R1 może mieć ten sam problem!! Czy zdarza Ci się mieć filtr powietrza K&N w swoim R1?
Spróbuję, mam oem filtr powietrza
jakieś inne przemyślenia na ten temat?
Nieważne, że udało mi się to zmienić za pomocą prędkości ECT VS IDLE, po prostu zmieniłem każdą kolumnę na stole na 19, teraz pracuje na biegu jałowym przy 1500 obr./min!
ok, okazuje się, że prędkość ECT vs IDLE nie działała, w dniu, w którym testowałem, na zewnątrz było bardzo zimno. Próbowałem dzisiaj dostosować wszystkie mapy MAPvsRPM, dodając paliwo do skrzynek w zakresie 1200-1400 obr./min. Zrobiłem to samo dla map TPSvsRPM, a także map bazowych ETV, nie miało to wpływu na moją prędkość bezczynności. Skończyło się na przywróceniu wszystkiego z powrotem do miejsca, w którym je miałem, i poszedłem do mojej tabeli kalibracji czujnika i dodałem 1 wolt do każdego pudełka, a po 30 minutach jazdy wcale się nie zablokował. Wciąż nie jest tam, gdzie chcę, ale na dziś skończyłem z tym bawić. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to byłoby super
Rozwiązanie, które ci dałem, powinno działać 99.9%, ponieważ rozwiązało ten sam problem, który masz na moim R1100%.
Should, więc zdecyduj się spróbować, zmień wszystkie te wartości, które zmieniasz, na nieograniczoną domyślną. Problem jest w pewnym sensie mechaniczny, niezwiązany z ECU. Mam nadzieję że to pomoże. Aby uzyskać więcej informacji, możesz do mnie wysłać e-mail?
Spróbuję w ten weekend, rozmawiałem z gościem, który miga ecu i każe mi też podkręcić wyprzedzenie zapłonu na mapach 1 i 2. Do piątku nie ma mnie w mieście, więc zobaczę, jak będzie
Próbowałem czasu zapłonu i wielu innych tuningów do ECU i gdy nie widziałem żadnej pomocy, postanowiłem sprawdzić wszystko jeden po drugim (silnik i element zapłonu), a następnie w połowie zauważyłem drobny nagar nagromadzony wokół zaworu motylkowego... .Wiedziałem, że motyl był lepki i nie zamykał się/otwierał prawidłowo i powodował szorstki bieg jałowy i gaśnięcie. . Problem z agresywną regulacją paliwa i wyprzedzenia zapłonu na biegu jałowym polega na tym, że mogłoby to uszkodzić silnik (nadmierne ciepło) nie wspominając o silniku, który ma w sobie wał korbowy typu crossplane.
Cześć, Cieszę się, że udało Ci się rozwiązać ten problem. Nagromadzenie węgla jest bardzo częstym winowajcą, jeśli chodzi o słabą pracę na biegu jałowym, a także może powodować gwałtowne wzrosty na biegu jałowym. Pozdrowienia