XSR700 2020
ndwolfy@gmail.com
w XSR 700
Więc właśnie dostałem zestaw kabli łącza danych do mojego XSR700, ale przeglądając pliki dla niego, pliki mówią tylko, że dotrą do 2019. Czy będą działać w modelu 2020?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Sprawdziłem numery części między modelami XSR700 2018, 2019 i 2020 i wszystkie są takie same, więc poszedłem i próbowałem zacząć flashować ECU z nieograniczonym Flash 2018, ale podczas rejestracji ECU na moim koncie jest napisane, że flash nie powiodło się i spróbować ponownie
OK, znaleziono problem z błędnym flashowaniem i ponów próbę. Przewody zostały umieszczone w niewłaściwych gniazdach, gdy wyszedłem z obrazu, a nie z instrukcji. Naprawiłem to i próbowałem dopasować ECU. Wszystko szło odpowiednio, jednak zatrzymało się po przekroczeniu poziomu 90%, mówiąc, że flashowanie ponownie się nie powiodło i ponowiło próbę. Poszedłem spróbować ponownie, ale teraz mówi, że nie znaleziono zarejestrowanego ECU. Co powinienem zrobić?
Cześć, Wygląda na to, że podczas flashowania nastąpiła utrata połączenia. Musiałem zresetować Twoją licencję, więc spróbuj ponownie ją flashować. Dzięki, Jason A.
Teraz wszystko pracuje, dziękuję za pomoc i szybką odpowiedź. Chociaż moje badania mówią, że numery części ECU są takie same dla XSR 2020 w porównaniu ze starszymi XSR, czy nadal możesz potwierdzić, że nadal jest do niego odpowiedni? Powinienem również wspomnieć, że jest to wersja XSR700 o ograniczonej i nieco niższej pojemności, która jest w Australii w porównaniu z wersją o pełnym przemieszczeniu z USA.
Jaki jest numer części twojego ECU?
Mój numer części ECU to 1XB-8591A-70, co jest dla mnie nowością, ponieważ przedtem po prostu odczytywałem numer części ze schematów, które otrzymałem dla roweru, zamiast próbować zdjąć go z rower. Dobrze, że się wysiliłem
Ten numer części ECU pasuje do ECU Euro z modeli 2015-17, więc powinieneś być w porządku z tym plikiem. Należy jednak zauważyć, że najwyraźniej istnieje kilka modyfikacji mechanicznych dla wersji z ograniczeniami, które również należy wymienić. Należą do nich rury dolotowe, a także pokrywa airboxa i fajka, a także ogranicznik na przewodzie „pociągnięcia” przepustnicy, który zapobiega otwarciu przepustnicy 100%.
Tak, jestem w trakcie zwalniania go i pozwalania na to. Dziękuję za pomoc. Chociaż muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony, że mój XSR 2020 używa tego samego ECU MT-07, co 3 lata temu ... choć coś by się zmieniło, biorąc pod uwagę, że zmienili projekty MT-07 wokół, kiedy XSR wszedł do produkcji
Cześć, Tylko dlatego, że zmiany w projekcie nie zawsze oznaczają zmiany ECU! 😀 Dzięki, Jason A.