Wydanie licencji 2016 R1s
nicholasbrody@icloud.com
Witam, mój ECU to B60-8591A-10 i mam niestandardowy plik Gravesa zastosowany do mojego ECU. Niedawno kupiłem auto-blip i kiedy próbowałem przeładować ECU po włączeniu tej funkcji, nie powiodło się i teraz prosi mnie o nową licencję. Faktycznie kupiłem nową licencję i nadal nie działa. Licencja to 0BD80041. Możesz pomóc?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Twoja licencja była w stanie próby z powodu problemu podczas procesu flashowania. Zresetowałem Twoje licencje. Spróbuj flashować bez wcześniejszego aktywowania auto-blip, aby sprawdzić, czy miga pomyślnie.
Ok, dziękuję, spróbujesz ponownie i dam znać jak najszybciej. I wow dzięki za natychmiastowe wskoczenie na to. Mogę jutro pojechać !!
Jaki był komunikat o błędzie, który pojawił się po zatrzymaniu lampy błyskowej i w którym momencie procesu flashowania się pojawił?
dało mi to „niepowodzenie próby zapisu”. Spróbuj ponownie
Co jest dziwnego w tym, że plik mapy ma obraz blokady w oknie? Żaden inny plik nie wyświetla tej blokady.
Dało to, że próba zapisu nie powiodła się po przejściu przez 100% zapisywania i weryfikacji obrazu ECU
Dzieje się tak, ponieważ pliki Gravesa są zablokowane, więc nie możesz przeglądać ani modyfikować map paliwowych.
Ok, to ma sens, więc to nie jest błąd. Teraz, jeśli spróbuję ponownie, wyświetli się komunikat Brak zarejestrowanego ECU i zapyta, czy chce użyć innej licencji.
Czy możesz opublikować zrzut ekranu z „zablokowanym obrazem w oknie”?
Tak, ponieważ resetowana licencja zaczyna się od nowa. Po prostu kliknij tak.
Ok następny rozdział ..... Kliknąłem napisz ECU, przechodzi do wgrywania obrazu ECU, ładowania modułu, sprawdzania ECU ... teraz pyta mnie czy chcę przypisać licencję nr D01AC0AA do tego ECU. Klikam tak i w polu ostrzeżenia jest napisane, że próba zapisu nie powiodła się. W oknie dialogowym jest napisane: brak autoryzacji funkcji. Pamiętaj, że automatyczne blip jest wyłączone
Piszesz plik Gravesa BEZ wcześniejszej aktywacji Auto-Blip, prawda?
Tak
Proszę, spróbuj ponownie.
Teraz nawet nie zacznie pisać. Natychmiast mówi, że próba napisania nie powiodła się. Proszę spróbuj ponownie. Status mówi o braku autoryzacji funkcji. Może powinienem WŁĄCZAĆ automatyczne blip?
Spróbuj najpierw wczytać do niego plik zapasowy dla swojego ECU. Masz numer części ECU, prawda?
Ten sam błąd z włączonym automatycznym znacznikiem ...
Ok Udało mi się uzyskać nieograniczoną mapę R1, aby rozpocząć pisanie. Dam ci znać, jeśli to się skończy!
Proszę sflashować standardowy plik ECU do ECU, najpierw nie włączono AB
Wyciągnąłem bez ograniczeń przez przypadek. AB jest wyłączone. Jeśli to nie zadziała, wezmę zapasowy i zrobię to ponownie. Dziękuję Ci!
OK! nieograniczona mapa zadziałała!
Pozwól mi wiedzieć, że powinienem ponownie sprawdzić plik grobów. Jeśli to nie zadziała, być może plik jest pomieszany
Ok, właśnie wypróbowałem plik Gravesa i teraz wyświetla się niezgodność licencji typu pliku
Pyta, czy chcę użyć innej licencji i teraz pisze. Założę się, że się nie uda, ale dam ci znać.
Ok, przyjacielu, coś musi być nie tak z plikami grobów, ponieważ próba zapisu nie powiodła się / obraz Nablus aeacU ponownie. Co sugerujesz, abym to naprawić?
Zobacz najwyższy plik, który ma wyszarzoną ikonę dysku i emblemat kłódki. Nigdy wcześniej tak nie wyglądało. Zawsze wyglądał jak podświetlona mapa bez ograniczeń. PS Wysłałem również e-maila do Gravesa, aby sprawdzić, czy mogą wysłać mi nową mapę.
Cześć, Rozmawialiśmy dziś rano przez telefon, prawda? Dzięki, Jason A.
Hej Jason! Tak, ten problem jest nadal w toku, ale nie dotyczy FTECU. Rozszerzę się, jeśli pomoże to innym. Skontaktowałem się z Gravesem bezpośrednio, ponieważ wysłali mi mapę R1s w 2018 roku, ponieważ nie ma tam mapy R1s. Wyjaśnili mi, że przy wszystkich aktualizacjach oprogramowania będzie działać tylko oryginalna mapa (bez automatycznego blipu). Udało mi się znaleźć oryginalną mapę na dysku zapasowym i zadziałało, ale nie mogę włączyć automatycznego przełączania. Zobaczą, czy potrafią odtworzyć mapę, abym mógł jej używać z AB. Poinformuję Cię, gdy otrzymam odpowiedź. Dziękujemy za kontakt!
Aktualizacja - Graves przysłał mi nową mapę. Nadal nie mogę włączyć AB. Otrzymuję następujący błąd. Pozwól mi poznać twoje myśli, jeśli myślisz, że to sprawa FTECU lub coś z mapą. dzięki!
Cześć, Ok, spróbuj teraz wszystko powinno działać dobrze! Dzięki, Jason A.