Pytanie Quickshifter!
ssamsuominen@gmail.com
Cześć! Miałem szybkozłączkę w mojej Yamaha MT 07 na początku tego roku, która zepsuła mi silnik, ponieważ dźwignia zmiany biegów tylko odcięła zapłon, ale nie paliwo, powodując przepływ paliwa do zaworu wydechowego i eksplozję wewnątrz po ponownym zapłonie, powodując wyskakiwanie ustalaczy sprężyn zaworowych z miejsca. Podany kontekst, czy twój oparty na ECU system szybkiej zmiany biegów tnie paliwo ORAZ zapłon, czy tylko jeden z tych dwóch? Kupię to, jeśli możesz mi zagwarantować, że mój silnik nie zepsuje się ponownie, jeśli użyję tylko domyślnych wartości w twoim oprogramowaniu tuningowym. Mam już zestaw do flashowania.
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, nasz system QS ogranicza paliwo i zapłon. Mamy mnóstwo klientów korzystających z tej konfiguracji bez żadnych problemów ... Sytuacja, którą mi wyjaśniasz, nie jest nawet możliwa z mojej wiedzy. Moja sugestia byłaby taka, aby upewnić się, że w motocyklu jeździ gaz wysokiej jakości i być może zmniejszyć czas zapłonu. Dzięki, Jason A.
Używam najlepszego możliwego paliwa premium. Poza tym w momencie wystąpienia problemu z silnikiem moje czasy zapłonu były zapasowe. Miał Healtech marki -quickshifter i tylko wyłączył zapłon, więc według ludzi, z którymi rozmawiałem, paliwo nadal tryska i nie zapala się z powodu odcięcia zapłonu powodując, że paliwo wpada do zaworu wydechowego, a następnie eksploduje przy zapłonie, co spowodowało problem ... Tak czy inaczej, skoro wasze szybkozamykacze ograniczają zarówno paliwo, jak i zapłon, nie powinienem mieć żadnych problemów, więc w najbliższej przyszłości kupię waszą szybką zmianę!