Pytania dotyczące Yamaha XSR900 Active Tune 2019
Niedawno kupiłem uprząż po stronie roweru i zestaw do aktywnego strojenia do mojego XSR900 2019. Uprząż po stronie roweru była prosta podczas instalacji, zdejmij osłony przeciwpyłowe i włóż szpilki. Jednak aktywna melodia całkowicie mnie zaskoczyła. Montaż samego czujnika jest dość łatwy, mam pełny układ wydechowy Gravesa i ma do tego dodatkowy korek. Część, która mnie wprawia w zakłopotanie, to port O2, do którego instrukcje proszą o podłączenie modułu. Standardowy czujnik O2 ma przewód 5-6 cali, zanim trafi w złącze. Wydaje się, że żeńska część tego złącza przechodzi do głównej wiązki. W przeciwieństwie do zestawu do aktywnego strojenia, który ma 2-3 stopy przewodu na czujniku O2 i dodatkowym module. Ta rozbieżność doprowadziła mnie do pytania, do czego dokładnie to się podłącza? Czy to oryginalna wiązka fabryczna O2 czy jest inna wtyczka której mi brakuje? Każda pomoc byłaby bardzo mile widziana, ponieważ jestem trochę noobem, jeśli chodzi o szarpanie.
Komentarze
Instrukcja wyjaśnia to całkiem dobrze, czy ich nie pobrałeś? Sonda O2 łączy się z dodatkowym modułem (sterownikiem Lambda). Drugie złącze kontrolera Lambda łączy się ze złączem O2 w wiązce roweru. Dodatkowa długość kabla pozwala umieścić kontroler Lambda w dowolnym miejscu. PS Nie musisz zostawiać standardowego złącza O2 tam, gdzie jest przy osłonie sprzęgła, możesz je wsunąć pod bak.
Tak, całkowicie się nad tym zastanawiałem. Skończyło się na tym, że przeniosłem kontroler Lambda z powrotem pod siedzenie. Podciągnięcie kabla tak, jak chciałem, zajęło trochę czasu, ale ogólnie rzecz biorąc nie jest to aż tak wielka sprawa.