Pytanie do grobów 2CR.
rudy@fast-company.ca
Pracuję na Yamaha R1M 15-16 (2cr-8591A-30) 15-16 i chcę w niej umieścić lampę Graves (2cr-8591-20) Czy jest jakiś sposób na obejście zmiany kolejności ognia i odłączenie immobilizera melodie grobów dla kanadyjskich motocykli? Spojrzałem i na mapie grobów nie ma konfiguracji uprzęży nas i nie można zrezygnować z immobilizera, czy można dodać to do plików grobów, aby objąć rowery kanadyjskie i unijne? jeśli to nie jest opcja, czy istnieje dokument, który należy wymienić? Zgaduję cylindry 2 i 3, ale to wszystko. Czy macie gdzieś jakieś przemyślenia na temat tego, co dokładnie trzeba zmienić w celu konwersji kolejności strzelania R1? Szukałem na forach i nie mogłem znaleźć tego, czego potrzebowałem. Prawdopodobnie szukam w złym miejscu, ale nie miałem szczęścia znaleźć. Jak zawsze dziękuję za pomoc, Rob
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Rob, nie ma możliwości dodania żadnych opcji do tych plików Graves. Jeśli chcesz wyjąć immobilizer z roweru i uruchomić kolejność strzelania w USA, postępuj zgodnie z instrukcjami, które wykonałem. Opierają się one na konwersji R1S, ale nadal powinny odnosić się do R1M: Zacznij od odłączenia ECU od wiązki przewodów, a my będziemy pracować z mniejszym złączem ECU. Będziemy patrzeć na złącze ECU od tyłu, w którym wpinają się przewody. Zacznij od odblokowania złącza ECU, wciskając białą zakładkę na dole, aż kliknie. W górnym rzędzie, zaczynając od lewej, powinieneś zobaczyć przewody w następującej kolejności: pomarańczowy, szary / czerwony, pomarańczowy / zielony, szary / zielony. Odepniemy te przewody i zamienimy je w tej kolejności, zaczynając od lewej: szary / czerwony, pomarańczowy, szary / zielony, pomarańczowy / zielony. W drugim rzędzie złącza ECU powinieneś zobaczyć przewody w tej kolejności, zaczynając od lewej: czerwony / czarny, zielony / czarny, niebieski / czarny i pomarańczowy / czarny. Odepniemy te przewody i zamienimy je w tej kolejności, zaczynając od lewej: zielony / czarny, czerwony / czarny, pomarańczowy / czarny, niebieski / czarny. Po zakończeniu zablokuj złącze ECU i podłącz ponownie ECU. Dzięki, Jason A.
Dziękuję bardzo Jason, naprawdę doceniam.
Dzień dobry Jasonie, wiem, że to starszy wątek. Szukam więcej informacji dotyczących konwersji R1S, o których wspominałeś w swojej odpowiedzi powyżej. Próbowałem sflashować mapę grobów, o której wspomniałeś powyżej, ale rower się teraz nie uruchomi. Zakładam, że ma to związek z ponownym podłączeniem wiązki, o której wspomniałeś powyżej. Mam zamiar dodać zestaw blipper do mojego roweru i jeśli jest to coś innego, z czym mogę zadzierać podczas pracy z uprzężą, byłoby to pomocne. Czy masz inne źródło informacji na ten temat? Zwykle staram się trzymać programy typu plug and play, ponieważ nie jestem zbyt obeznany z tymi rzeczami. Jeśli są jakieś korzyści dla wydajności, które mogę dzięki temu uzyskać, chciałbym dowiedzieć się więcej na ten temat. Z góry dziękuje za twoją pomoc.
Jaki jest twój numer części ECU?