אסטרטגיית צניעות מהירה ומתווה מפות משונה
היי חבר'ה, רק רצו לשאול על מיפוי ה- MAP לעומת RPM. האם אתה יודע מהי אסטרטגיית ה- ECU לחישוב התערובת על בסיס שני MAP לעומת RPM ו- TPS לעומת RPM מפות? קראתי איפשהו שלכאורה ecu עבר בין שתי מפות בהתאם למצב המצערת (שהוא עבר מצפיפות מהירות ל- TPS מעבר ל- 10% של ה- TPS). כשאני מסתכל על המפות נראה לי, כאילו זה פשוט שילוב של שניהם לאורך כל הטווח ... האם זה המצב? או שמא ECU עובר בין שתי מפות בהתאם לתנאים? כמו כן, מהן יחידות התדלוק במפות הללו? נראה שזה לא מחזור חובה כיוון שהוא עובר 100 סימן בתאים מסוימים. דבר שני. הבחנתי בסוג של 'אנומליה' הן במפות MAP לעומת סל"ד ומפות מצערות. אם מסתכלים על ציר ה- 'x' שהם MAP או TPS במפות אלה, אתה יכול לראות בהתחלה הערכים עוברים בהתאמה 0 / 0.2 / 0 / 0.7 ו- 1.1 / 1 / 1.7 נראה שזה לא הגיוני כדי שהערכים יעברו מ -0 ל -0.2 ושוב ל -0 או מ -1.1 ל -1 ושוב ל 1.7. זה לא משנה הרבה במפת MAP לעומת RMP מכיוון שערכי התא עבור אותם קריאות MAP הם כולם זהים. אבל אם כן, מה אנו זקוקים לקריאה כפולה של 0 למפה? האם '0' השני לא צריך להיות משהו כמו 0.4 או 0.5? אבל עם מפת ה- ETV זה כן נראה כי ערכי התאים עבור TPS ב -1 פשוט פתוחים מעט, כדי להיסגר לחלוטין עבור רוב טווח הה rev של TPS ב 1.1 סימנתי אותו על המסך המצורף. מקווה שתשיג את כוונתי.
שמתי לב שזה המקרה לא רק ב- ECU שלי אלא גם בקבצים אחרים. האם זה באג או שחסר לי מטרה כלשהי? תודה רבה!
הערות
הי, כוונון ה- MAP לעומת RPM עדיף עבור RPM נמוך מצערת. אחרי שאומרים סביב 10-15% TPS ו -5,000 סל"ד עדיף לעבוד על טבלאות התדלוק שלך TPS לעומת סל"ד. הערכים אינם מדורגים בצורה שגויה, למעשה הם מדורגים בטבלה הגולמית מ- ECU. אנו הופכים את המספרים לאחוזים עם כמה נוסחאות מיוחדות. אם אינך אוהב חלק מהמספרים שנמצאים בציר, אתה תמיד יכול לשנות אותם לפי קנה המידה לטעמך. באשר לערכים בטבלאות, גם הערכים הגולמיים הם גם לא מתכוונים לכלום ביחס לגרמים של דלק וכו '... פשוט העלו או הורידו את המספרים בהתאם לתוצאה הרצויה. תודה, ג'ייסון א.
היי! תודה על התשובה. אני יודע שבאופניים אחרים שיש להם תוכנת כוונון קוד פתוח (למשל KTMs או Triumphs) יש להם אפשרות להתאים כיצד ומתי הוא המעבר בין מפות MAP ו- TPS. האם גם אתם יכולים לעשות משהו? האם אתה מסוגל לחלץ את האסטרטגיה והערכים המדויקים, תלוי באילו ECU עובר בין מפות MAP ו- TPS? יהיה טוב לדעת היכן בדיוק נקודת המעבר והאם ECU מתבסס על מפה אחת בכל פעם בלבד, או שיש איזשהו טווח בו הוא מערבב את השניים? ועוד דבר שקשור בתוכנה. בתפריט מכשיר ישנם לחצנים לאבחון ולהצגת נתונים, אך הם אפורים. האם זה דבר שאינו זמין עבור MT / FJ 09 או שיש דרך כלשהי לגשת אליהם? תודה!