Kod usterki nr 35
djactivity@bluewin.ch            

Cześć, flashuję ECU FJ09 - 2SC-8591A-00 (UE) Aby ominąć kod klucza mam w wersji amerykańskiej 2SC-8591A-20 (US). Kiedy silnik został uruchomiony po raz pierwszy, niestety cewka nie została podłączona. Silnik uruchomiono z kodem nr 35 (normalnie) Teraz nie mogę usunąć kodu nr 35, ale silnik działa normalnie Próbowałem zresetować w trybie DIAG deski rozdzielczej. I niemożliwa jest komunikacja z portem ODB. Jeśli spróbuję z oficjalną diagnostyką Yamaha, zadziała? pozdrowienia
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.                    

Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Cześć, Powinieneś być w stanie używać portu OBD również do kasowania kodów. Dzięki, Jason A.
Cześć, już próbowałem, ale z pamięci flash ECU nie dialoguje już z OBD Jest to podstawowy czytnik OBD, a nie konkretny model Yamaha
Cześć, Jest mało prawdopodobne, ale możliwe, że może mieć problemy z komunikacją z innym plikiem numeru części. Proponuję najpierw wypróbować inny skaner OBDll. Jeśli to nie zadziała, spróbuj sflashować ECU z pliku zapasowego, a następnie sprawdź, czy możesz komunikować się ze skanerem OBDll lub Yamaha. Dzięki, Jason A.