Forum wsparcia

Problem szybkozłącza mt07

124»

Komentarze

• jason@ftecu.comjason@ftecu.com Posty: 1,067Staff User
    edytowano November 2020

Cześć wszystkim, Plik B34-00 został zaktualizowany do wersji 1.1 QS, tak jak w pliku BU2-10. Zacznij od nowego, nowego pliku z oprogramowania Tuning Suite i daj mi znać, czy to działa, czy nie. Dzięki, Jason A.

• randommen96shop@gmail.comrandommen96shop@gmail.com Posty: 26Verified User

@martin@bimet.net @willrc@free.fr @aigars.jankuns@gmail.com @mihaiweb@gmail.com @asesoriayproyectos17@gmail.com @Thomas można proszę być na tyle uprzejmy, aby wypróbować nową wersję i daj nam znać? Żeby było jasne, nie jestem związany z FTecu, ale mam znajomego, który ma to ecu i jest zainteresowany QS od ponad roku, na który czekamy. Proszę nas poinformować.

• martin@bimet.netmartin@bimet.net Posty: 37Verified User

Cześć Jason. Jestem z bratem próbując otworzyć program tuningowy ftecu i po wpisaniu adresu e-mail i hasła program się nie otwiera. Jest zablokowany. Co mogę zrobić? Dziękuję Ci

Martin, spróbuj zalogować się za pomocą kabla USB Datalink podłączonego do komputera. Jest to konieczne przy pierwszym logowaniu po nowej aktualizacji oprogramowania. Dzięki, Jason A.

• randommen96shop@gmail.comrandommen96shop@gmail.com Posty: 26Verified User

Cześć @martin@bimet.net Czy w międzyczasie doszedłeś do punktu testowania?

• ThomasThomas Posty: 7Verified User

Cześć Jason, wypróbowałem nowy plik, jak zasugerowałeś dzisiaj. To pogorszyło sprawę. Nawet nie dotykając dźwigni zmiany biegów, motocykl rozpoczął podskakujące ruchy (silnik włącza się / wyłącza / włącza / wyłącza) tuż po osiągnięciu "minimalnych obrotów" ustawionych w aplikacji, po czym zapaliły się kontrolki silnika.

Przetestowałem czujnik quickshifter multimetrem. Wydaje się w porządku. Zamyka pętlę podczas zmiany biegów tak, jak powinna. Żeby wykluczyć inne możliwe przyczyny; Czy styki w wiązce przewodów od qs (zdjęcie), które łączy się z wiązką boczną, są prawidłowe?

Witaj, @jason@ftecu.com @kento_ftecu Martin zgłosił ten problem w listopadzie 2019 roku i z tego powodu sprzedał swój rower. Z tego powodu mój rower stoi na stopce bocznej od sierpnia 2020 roku. Inni klienci na tym forum zgłosili te same problemy i nie zostały one rozwiązane. Czy jest jakiś postęp w rozwiązaniu tego problemu? Posiadam ECU Active Tune + Quickshifter: B34-8591A-00

Thomas, Twoja uprząż QS wygląda poprawnie. Przewody muszą być podłączone do pinów A i E. Twój QS nie działał z żadną wersją? Twój QS również nie działał z żadnym plikiem? Jakie pliki wypróbowałeś? Dzięki, Jason A.

Postępowałem zgodnie z twoją radą i ponownie spróbowałem flashować z nowym, nowym plikiem. (B34-8591A-00 w folderze Stock ECU Images) QS nigdy wcześniej nie działał. Wersja sprzed 4 listopada miała problem: rower „zginął” podczas zmiany biegów. To było jak wyłączenie / włączenie kluczyka w stacyjce. Ta wersja: Podczas przyspieszania i osiągania obrotów minimalnych ustawionych jako minimalny próg działania qs, rower wyłącza się / włącza / wyłącza / włącza. Dzieje się tak bez dotykania dźwigni zmiany biegów. Wysłałem Ci prośbę o zresetowanie pliku na Twój e-mail.

Cześć, Ok, w takim razie odpowiem e-mailem. Dzięki, Jason A.

• mattias.ryman@yahoo.commattias.ryman@yahoo.com Posty: 1Verified User

Cześć wszystkim. Kupiłem MT07 z ECU B34-8591A-00. Kupiłem również quickshifter FTECU. Czytając to wszystko, wydaje się, że ten konkretny ECU ma problemy z quickshifterem, czy ten problem został już rozwiązany? I jak mam sprawić, żeby mój działał? Dzięki Matty

• logan@ftecu.comlogan@ftecu.com Posty: 66Staff User

@mattias.ryman@yahoo.com Czy rozwiązałeś ten problem czy nadal potrzebujesz pomocy? -Logan

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.