Yam 13s r6
ndm295@gmail.com
w R6
Cześć chłopaki, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku. Sflashowałem eu r6 ecu z mapą USA i usunąłem immob, idealnie. zmapowany pięknie. Udało mi się skończyć z bardzo nieobliczalną bezczynnością. Zaczyna się wysoko i działa w dół niezależnie od temperatury roboczej. dobrze podczas jazdy naprawdę troską. wszelkie porady byłyby bardzo akceptowane. Pozdrawiam Steve
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Nie dokonałeś żadnych innych zmian poza flashowaniem plików w USA przy wyłączonym immobilizerze?
Przepraszam, zrobiłem. Prowadzi otwartą fajkę, więc zaimportowałem jego mapę pc3. Problem był obecny, ale nie za dużo o nim myślałem. Wiem, że mam na niej pełny system Akropovic i problem nadal istnieje. Czy uważasz, że mapa pc3 może być odpowiedzialna. W szczegółach mapy pod kontrolą biegu jałowego model us ma trzy podfoldery, a ue dwa, lub odwrotnie. Próbowałem skopiować i wkleić ustawienia UE do mapy USA, ale liczby się nie zgadzają. Może Celsjusz przeciwko Fahrenheit .. Pozdrawiam Steve
Wszystkie dokonane zmiany (zwłaszcza ustawienia UE w pliku USA) z pewnością są przyczyną problemu. Sugerowałbym sflashowanie niezmodyfikowanej nieograniczonej mapy USA, a następnie zacząć od tego.
Dziękuję za odpowiedź. Sflashowałem ogólną mapę akcji i problem został rozwiązany. Następnie zmodyfikowałem mapę pc3, aby nie zmieniać niczego poniżej 6k rpm, pojawia się problem ponownie. Załadowałem ponownie ogólny plik akcji i problem został rozwiązany. Próbowałem zmienić mapy paliwowe v tps tylko powyżej 6k (przez poszczególne mapy, a nie import PC3) i problem pojawia się ponownie ..? Czy mapowanie za pomocą mapy v zmieni się na paliwo do paliwa 10%, czy poleciłbyś to? Pozdrawiam Steve
Jak bardzo zmieniałeś mapy TPS vs. RPM? Czy robisz to procentowo czy tylko liczbowo? Całkiem możliwe, że zmiany powyżej 6000 obr / min są o wiele za wysokie, a ty gromadzisz resztkowe osady paliwa, które powodują tymczasowe wysokie obroty biegu jałowego. Nie zalecamy wprowadzania zmian w tabelach MAP względem RPM, ponieważ w grę wchodzi wiele zmiennych.
Czy możesz przesłać nam swój plik na adres sales@ftecu.com.
Pliki wysłane wczoraj wieczorem, spójrz i powiedz mi, co myślisz. Pozdrawiam Steve
Otrzymaliśmy je, dzięki, minie kilka dni, zanim będziemy mogli na nie spojrzeć.
Bez obaw, tylko sprawdzam. Pozdrawiam Steve
Jeszcze raz czytam twoje odpowiedzi Kent, zmieniając tylko liczbowo tps paliwa, może od 5 do 10 jednostek. Pozdrawiam Steve
Patrząc na plik, twoja mapa rozgrzewki / bazy bezczynności ma liczby, które nie mają żadnego sensu. Są całkowicie poza wykresami liczbowymi. Liczby te powinny przedstawiać postęp zapłonu w stosunku do temperatury płynu chłodzącego silnik, a podczas gdy 13 jest liczbą podstawową, gdy temperatura jest w pełni zbliżona do temperatury roboczej, niektóre z was są trzyosobowe. Nie wiesz, co zasugerować, oprócz sprawdzenia, czy przeszczepienie liczb z pliku zapasowego do pliku, aby sprawdzić, czy to pomoże. Jest to problem z korzystaniem z systemu importu komputerów PC, ponieważ wszelkie problemy z plików PC przenoszą się do pliku FTECU i powodują więcej problemów.
Dziękuję, proszę pana, spróbuję tego dzisiaj. Pozdrawiam Steve