ActiveTune dla mapy 2017 FZ10 (USA) 10 vs 11
 matt.florea@gmail.com            

matt.florea@gmail.com            

Napisałem w innym wątku dla aktywnej melodii, że dostaję przerażające oczekiwanie na problem sprzętowy lambda. Mam 2 motocykle, więc mogłem przeprowadzić kilka testów i być może rozwiązać problem. Mój 15 R1m ma działający aktywny zestaw tuningowy i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. W moim 17 FZ10 ciągle czekałem na problem ze sprzętem lambda. Mój ECU dla mojego FZ mówi, że jest to model B67-8591A-11. Próbowałem w każdy możliwy sposób użyć mapy dla ecu -11 i aktywna melodia nigdy nie zadziałała. Z ciekawości pobrałem do niego mapę grobów -10 i od razu zaczął działać. Mój rower działa i jeździ bez problemu z mapą -10. Czy jest jakiś powód, dla którego nie powinienem zostawiać mapy -10 w ECU -11? Najwyraźniej musiały zajść bardzo drobne zmiany między nimi, ponieważ mój rower nie dba o to, który z nich jedzie. 2017 FZ10 - B67-8591A-10 (USA) 2017 FZ10 - B67-8591A-11 (USA)

Polskie
Polskie język angielski
język angielski arabski
arabski chiński
chiński holenderski
holenderski fiński
fiński Francuski
Francuski Niemiecki
Niemiecki hebrajski
hebrajski hinduski
hinduski Włoski
Włoski język japoński
język japoński koreański
koreański portugalski
portugalski Rosyjski
Rosyjski hiszpański
hiszpański szwedzki
szwedzki
Komentarze
Wprowadzono drobne zmiany, gdy ostatnia litera numeru części jest inna. W przypadku większości ECU Yamaha, o ile prefiks (B67) jest taki sam, mogą działać dobrze. Jeśli działa i nie świeci się kontrolka silnika, wszystko jest w porządku.