Fz09 2015 2DR-8591A-40(EU) STOCK na 2 cylindry
MT092015
Cześć, z jakiegoś powodu ta mapa powoduje, że mój motocykl pracuje tylko na 2 cylindrach zamiast na 3. Jakaś poprawka? Starsze mapy działają, ale nie mają możliwości ponownego generowania błędów...
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Kilka dodatkowych informacji, motocykl działa dobrze na magazynie 00-01-10 i nieograniczonych mapach tego samego rozszerzenia, ale na 40 działa tylko na 2 cylindrach. Błąd nieprawidłowego zapłonu cylindra 3.
Jeszcze więcej informacji i co już zrobiłem. Goal: Głównym celem tego jest pozbycie się CEL, co w moim kraju jest dużym nie-nie, ponieważ przed sprzedażą motocykle są sprawdzane, a nie mogę sprzedać motocykla bez uprzedniego pozbycia się CEL. Things I've already done: Więc co zrobiłem, to wróciłem do fabrycznego 2DR-8591A-00(EU) STOCK i mojego oryginalnego obrazu ECU. Jednak na obu tych obrazach ECU nie ma żadnej opcji diagnostycznej, ale motocykl pracuje na wszystkich 3 cylindrach bez żadnych problemów, ale z kodem błędu silnika 16 (czyli czujnik TPS). Czy istnieje możliwość zmodyfikowania 2DR-8591A-40(EU) STOCK i dodania do nich tych samych wartości 2DR-8591A-00/01/10(EU) STOCK, aby motocykl znów jeździł na 3 cylindrach, z dodaną diagnostyką? Pomoc byłaby mile widziana! @kento_ftecu @jason@ftecu.com @mike@ftecu.com
Witam Czy flashujesz ECU?