2017 SS SE Transmisja Tune
peter.24r@gmail.com
Niedawno kupiłem zestaw biegów 2019 i wymieniłem je w mojej skrzyni biegów. Wykonuję redukcję biegów 2019 na 2017. teraz muszę sflashować mój TCU, aby dostosować się do zmiany biegów i chcę również szybszą zmianę biegów. nie znalazłem żadnych informacji na ten temat, dlatego pytam na forum. Czy mogę sflashować plik 2019 do 2017? lub co mam zrobić w tej części? Jestem trochę zakłopotany.
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, musisz najpierw upewnić się, że numery części ECU są zgodne. Jaki jest numer części na ECU skrzyni biegów? Dzięki, Jasonie A.
Ok, za chwilę wyciągnę moje tcu z sxs i podam informacje. Dziękuję Ci.
Cześć, mój TCU mówi F8T76572 B57-00 6723
Cześć, to jest twój ECU skrzyni biegów a nie ECU wtrysku paliwa prawda? Powinieneś być w porządku, aby sflashować plik GYTR w swoim ECU skrzyni biegów. Najpierw jednak wykonaj odczyt ECU transmisji, w ten sposób będziesz mieć dobrą kopię zapasową na wszelki wypadek. Dzięki, Jasonie A.
dlaczego plik GYTR? Prawidłowo, tak jest napisane na TCU, a nie na ECU. Wymieniłem koła zębate w 2017 yxz na zębatkę w 2019, ponieważ yamaha dokonał redukcji w modelach 2019. Więc jestem trochę zdezorientowany twoim komentarzem. Plik GYTR byłby, gdybym otrzymał redukcję 70/30 GYTR, co nie jest prawdą. Dziękuję
Cześć, przepraszam, myślałem, że jesteś klientem z przekładniami GYTR. Jestem 90% pewien, że plik 2019 B5H-00 nie będzie działał w ECU B57, jednak nie testowałem go. Upewnij się, że najpierw odczytałeś swój ECU, a następnie możesz sflashować według własnego uznania. Dzięki, Jasonie A.
Pozdrowienia. Właśnie wymieniłem siłownik sprzęgła mojego ss i instrukcja mówi, że po zmianie muszę skonfigurować punkt załączenia sprzęgła. Moje pytanie brzmi, czy mogę wykonać tę podziałkę za pomocą kabla strojenia transmisji ftecu. mam już wtrysk paliwa
Niestety nie, nie możesz, tylko dealerzy mogą spowodować, że mogą kupić narzędzie diagnostyczne yamaha. chyba że chcesz wydać 1200+ w serwisie eBay, aby uzyskać narzędzie, ale jak słyszałem, potrzebujesz poświadczeń, aby się zalogować, więc nie przejmuj się. po prostu zanieś go do sprzedawcy i pozwól mi go poprawić. Muszę to też zrobić, odkąd zamieniłem biegi.