Problem z komunikacją uprzęży bocznej roweru R6
jeffitalia@yahoo.com
Cześć chłopaki, właśnie zainstalowałem wiązkę boczną roweru na moim 2008 R6, zarejestrowałem kabel USB datalink i próbowałem odczytać ECU. Otrzymuję błąd informujący, że nie można odczytać ECU. Zadzwoniłem do twojego wsparcia technicznego i zasugerowałem, że muszą istnieć piny, które nie są do końca zainstalowane poprawnie. Głównie ze względu na odczyt interfejsu urządzenia pokazujący 3 błędy wyjściowe. Wielokrotnie usuwałem i ponownie instalowałem wszystkie szpilki. Nawet zamiana miejsc na dwa wymienne czerwone przewody. Brak zmian w błędzie podczas próby odczytu ECU, ani w teście interfejsu urządzenia (3 błędy wyjściowe). W tym momencie myślę, że szpilki nie są problemem. Wszelkie inne pomysły, które możesz mieć, prześlij je razem. dzięki Jeff
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Odczytywanie ECU daje następujący „alert”: Nie udało się połączyć z ECU Ten typ ECU nie jest natywnie czytelny. Należy pamiętać, że próby odczytu zakończą się niepowodzeniem z tym typem ECU, chyba że ten ECU został już sflashowany przez twoje konto. Żeby było jasne, ten ECU został już sflashowany, a licencję z której sflashowano miałem przeniesione na moje konto.
Wystąpił problem z połączeniem sprzętowym, dlatego próba odczytania ECU powoduje wyświetlenie komunikatu „Nie udało się połączyć z ECU”. „3” w teście wejścia interfejsu testowego oznacza, że wystąpił problem z połączeniem z jednym z czerwonych przewodów lub prawdopodobnie z ładowaniem akumulatora.
PSA: ten problem był spowodowany użyciem standardowej wiązki przewodów w rowerze wyścigowym. Niektóre czujniki zostały usunięte i dlatego szelki boczne roweru NIE będą działać. Oprogramowanie szuka kompletnych obwodów do każdego czujnika, a ponieważ niektórych brakuje, odczytuje je jako zły obwód zasilania lub masy. Rozwiązaniem jest użycie zestawu Bench Flash i odczyt/flashowanie ECU odłączonego od roweru.