2018 Yamaha r6 autoblip / QS
rpachec10@gmail.com
w R6
Cześć Mam 2018 Yamaha R6 i zainstalowałem autoblip / QS. Działało to w obie strony. to działa dobrze w górę, ale autoblip działa co jakiś czas i w dół. Wygląda na to, że czasami działa dobrze. byłoby to pomocne w rozwiązywaniu problemów.
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, Zasadniczo w przypadku osób zmieniających jest problem z pracą lub niedziałaniem. Sam czujnik zmiany biegów jest po prostu przełącznikiem ciśnienia w zasadzie podobnym do włącznika / wyłącznika. Obwód jest normalnie otwarty (NO), a po aktywacji zamyka obwód, umożliwiając zmianę. Aby autoblip działał poprawnie, musisz być całkowicie wyłączony z przepustnicy i przekraczać 4000 obr / min. Upewnij się, że zielony przewód przypięty z powrotem do ECU jest całkowicie włożony i zapewnia dobry kontakt, ponieważ jest to przewód sygnałowy autoblip. Upewnij się również, że dźwignie zmiany biegów są ustawione pod kątem 90 stopni, aby zapewnić najwyższy poziom dźwigni. Możesz także spróbować wykonać test ciągłości czujnika zmiany biegów, aby sprawdzić, czy jedna strona czujnika uległa awarii. Dzięki, Jason A.
Filtr 2017 R6 BMC Race, stosy Graves Velocity, Graves Block off, Akra headers w/GP slipon, eliminator serw, IRC QS/Auto Blipper. na rowerze Czy powinienem zmienić opcję „włącz QSS Input” na „false” i „Disable QSS min speed” na „false”, aby umożliwić autonomicznemu systemowi IRC zajęcie się ustawieniami QS / Auto Blipper? Dziękuję za Twój czas. Jose
Cześć, nie mam wiedzy na temat tego systemu IRC, więc być może będziesz musiał bawić się ustawieniami. Możesz najpierw wypróbować mapę Graves, a jeśli to nie zadziała, spróbuj przejść do pliku Unrestricted. W pliku Unrestricted będziesz mógł zmienić dowolne parametry mapowania ECU. Dzięki, Jason A.