2017 FZ 09 P2138
dmahovich@gmail.com
Witaj ... Sflashowałem motocykl z nieograniczoną mapą z mapą paliwową Power Commander. Mam całkowicie wyczerpany węgiel / stal Akro z usuwaniem AES. Losowo dostaję kod P2138 .... Korelacja napięcia czujnika POS POS. Rower się wyłączy, włączy się CEL, wyłączy kluczyk, a następnie rower uruchomi się i będzie działał poprawnie z włączonym CEL. Jakieś pomysły?
Tagged:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Przejdź do Menedżera kodów diagnostycznych w sekcji Ustawienia ECU pliku i upewnij się, że pole Korelacja napięcia czujnika przyspieszenia Poz P2138 nie jest zaznaczone, a następnie sflashuj plik do ECU.
@kento_ftecu Czy to kod, który normalnie należy wyłączyć?
Zwykle nie, ale ponieważ w pliku znajdują się mapy komputerów, ich wartości różnią się od wartości OEM / FTECU, a numery TPS często powodują, że ECU wyzwala kod błędu. Widzimy to często w przypadku użytkowników, którzy przesłali mapy PC do pliku flashowanego.
@kento_ftecu dzięki za informację! Czy poleciłbym zmienić melodię i nie używać pobranej mapy dowódcy mocy? Czy istnieje melodia FTecu, która działałaby lepiej? Przepraszam, jeśli to pytanie nube haha, to mój pierwszy dostrojony rower FTecu i wciąż się uczę. Jeszcze raz dziękuję za pomoc!
Zawsze możesz wypróbować nieograniczony plik, który działa z twoim numerem części ECU, aby zobaczyć jak to działa. Jeśli uważasz, że nie działa tak dobrze, jak plik migrowany PCV, zawsze możesz wrócić.