Sterowanie MT09 AIS
dragomirmnikolic@gmail.com
Mam 2020 MT09 i nie widzę żadnych pól do kontroli AIS w oprogramowaniu FTECU. Czy jest sposób na sterowanie elektrozaworem dla różnych trybów jazdy (A, STD, B)?
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, wyłączenie AIS spowodowałoby usunięcie kodu P1400 w Diagnostic Code Manager, a następnie zainstalowanie blokujących tablic na motocyklu. Dzięki, Jason A.
Dzięki - tak, wiedziałem o tym, ale wydaje mi się, że jest trochę ciężki. Oczywiste jest, że ECU steruje zaworem - dlaczego nie jest dostępne w oprogramowaniu jako opcja sterowania? Dzięki.
Cześć, dlaczego miałbyś chcieć nim sterować, jeśli nie używasz sygnału 5 V dla jakiegoś urządzenia pomocniczego? Dzięki, Jason A.
Cześć Jason, chciałbym wyłączyć strzelanie wsteczne przez tryb działania (A, B, STD), gdy wymagają tego warunki. Widziałem migawki oprogramowania FTECU innych rowerów (np. R1) i mógłbym przysiąc, że w menu jest dostępny „Zawór powietrza” lub podobny. Inne tunery również zgłaszają możliwość „włączania / wyłączania” AIS w MT-09 bez konieczności samodzielnego usuwania zaworu; Nie wiem jednak, jakiego oprogramowania używają. Oczywiście to wszystko dla próżności - tu nic funkcjonalnego ;-).
Cześć, Jedyna rzecz, o której wiem, kiedy dajemy ci możliwość kontrolowania sygnału 5v pochodzącego z pinu AIS, znajduje się w naszym pliku YXZ1000 Turbo. Możesz stworzyć kontroler doładowania oparty na AIS, ale wykonanie tego było niezwykle złożone i nie zostanie zrobione w najbliższym czasie. Nie jest to również funkcja, którą chcemy teraz dodać do któregokolwiek z naszych flashowalnych motocykli sportowych. Na razie to tylko możliwość włączenia lub wyłączenia go. Dzięki, Jason A.