Oprogramowanie FTECU podaje błąd informujący, że nie znaleziono zarejestrowanego ECU
JOSEPH.R.BRAIG@GMAIL.COM
Zainstalowałem FTECU Auto-Blipper na moim rowerze (2018 Yamaha MT-10). Flash nie zapisał się poprawnie podczas próby ponownego flashowania roweru, aby aktywować auto-blipper. Próbowałem flashować ponownie i teraz oprogramowanie mówi, że nie mam licencji na napisanie ECU. Teraz mój rower się nie uruchamia. Odłączony ECU i sprawdzone połączenia, wszystko w porządku. Odłączona bateria przez 5 minut i podłączona ponownie, nadal się nie uruchamia. Ponadto nadal nie można flashować roweru.
Tagged:
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Komentarze
Cześć, czy możesz teraz spróbować ponownie go flashować i sprawdzić, czy zajmie to licencja? Dzięki, Jason A.
Ponowna próba flashowania z oryginalną licencją (D38E8B41). Powiedział mi, że próba zapisu nie powiodła się. Teraz podaje ten sam błąd, co ostatnio (nie znaleziono zarejestrowanego ECU). Podjęto próbę z inną licencją, którą również kupiłem z desperacji (FEB0F413) z tym samym wynikiem.
Jeśli możesz ponownie zresetować licencje, spróbuję zainstalować mapę bez ograniczeń bazowych. Jeśli to również się nie powiedzie, ponownie zainstaluję standardowy Quick-Shifter i spróbuję flashować bez włączonej funkcji Auto-Blipper i sprawdzę, czy to jest problem.
Zapomniałem wspomnieć, że moduły Auto-Tune i Auto-Blipper są przypisane do Licencji D38E8B41, chyba że są uniwersalne i będą działać z jednym z nich.
Cześć, Ok, spróbuj ponownie z innym plikiem. Możliwe, że plik został uszkodzony lub coś, co robiłeś z plikiem, spowodowało jego uszkodzenie. To ma znaczenie na licencji, więc upewnij się, że zajmuje to D38. Dzięki, Jason A.
Ten sam problem. Zastanawiam się, czy wejście ECU QSS musi być włączone czy wyłączone, jeśli mam włączoną funkcję Auto-Blipper podczas flashowania roweru? Jeśli trzeba go włączyć, po prostu wyłączę Auto-Blipper i wrócę do magazynu Quickshifter, ponieważ wszystko działało dobrze, dopóki nie dodałem tej funkcji.
Licencja D38E8B41 wymaga zresetowania.
Cześć, Włącz ECU QSS w pliku. Zresetuję twój plik, spróbuj wykonać tę procedurę dla mnie: sflashuj plik nieograniczony, upewnij się, że ECU QSS jest włączony. Jeśli wszystko będzie dobrze, włącz Active Tune i reflash. Jeśli to się uda, włącz automatyczne przesuwanie i ponowne przesyłanie. Wykonanie tego procesu krok po kroku może pomóc nam dowiedzieć się, co jest przyczyną problemu. Dzięki, Jason A.
Ponownie nie powiodło się podczas mapowania nieograniczonej mapy bazy. Zastanawiam się, czy Auto-Blipper jest poprawnie zainstalowany (2018 Yamaha MT10).
Zielony przewód to miejsce, w którym umieszczam kabel wychodzący z auto-blippera do wiązki ECU. Ustaw to zgodnie z instrukcjami.
Instrukcje nie mówiły nic o tym, gdzie umieścić te 2 wtyczki, więc pomyślałem, że włożę je i zobaczę, jak to działa.
LICENCJA D38E8B41
Również Licencja (D38E8B41) nie została odblokowana, więc spróbowałem z Licencją (FEB0F413). Spodziewam się, że i tak byłby taki sam wynik
Mam teraz dokładnie ten sam problem z moim motocyklem ... czy byliście w stanie go rozwiązać?
@jason@ftecu.com jakieś słowo na temat, czy okablowanie jest prawidłowe dla Auto-Blipper i resetowanie moich licencji?
Cześć, Obie te licencje wydają się być nadal otwarte. Spróbuj ponownie flashować, ale spróbuj użyć innego komputera i / lub połączenia internetowego. Dzięki, Jason A.
Błyskawiczny sukces! Zapomniałem, że mam tylko kumpla z serwomechanizmem, aby zapobiec zabrudzeniu złącza, najwyraźniej to był problem. Usunięto towarzysza serwomechanizmu, a lampa błyskowa zabrała bez problemów. Dziękuję za pomoc podczas rozwiązywania tego problemu.