Forum wsparcia

Decel popping fix ??

Cześć! Wiem, że gdy motocykl jest wyłączony, przełącza się na tabelę MAP vs RPM, dlatego obecnie używam pliku ECU i zaimportowałem mapę PC, aby najlepiej pasowała do moich modów (to tylko dla wyższych obrotów tylko w prawo) i skopiowałem zmodyfikowany MAP vs RPM z pasującego pliku bez ograniczeń i wkleiłem go do pliku podstawowego. Zrobiłem to, aby rower był bardziej bogaty również na niskich obrotach, a nie tylko na wyższych obrotach (mapa TPS vs RPM) Nadal dostaję mnóstwo wyskakującego hamowania, którego nie jestem fanem, więc pomyślałem, że nie mogę pozwolić sobie na zakup niestandardowej mapy od 2WDW, mogę spróbować dostroić komórki w tabeli paliwowej (MAP vs RPM). Jak myślisz, jak mam zacząć? Oś X to ciśnienie powietrza w porównaniu z poziomem morza. 100 równa się ciśnieniu na poziomie morza. Jeśli mieszkam na wysokości około 10-40 metrów nad poziomem morza, jaki procent na osi X da się porównać z około ?? Nie jestem fanem decel popu i naprawdę chcę się go pozbyć i wiem, że tankowanie na MAP vs RPM powinno załatwić sprawę. Ty jako "profesjonalista" proszę o podzielenie się wskazówkami :) Motocykl jest rzeczywiście modelem Yamaha MT07 2014, a numer ECU to 1WS-8591A-00 Obecnie działa tabela MAP vs RPM pliku nieograniczonego w pliku dopasowania STOCK, a także dowódca mocy mapa. Aha, a także DECEL FUEL INJ. ustawiony na true, wyskakuje z prędkością około 5k obr / min aż do końca, ale przy ustawieniu false zawsze wyskakuje tylko poniżej 4k obr / min, tak jak w przypadku braku strojenia. Wszelkie pls pomocy.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.