2019 ZX6R (US) Sprawdź światło silnika (wadliwe działanie czujnika temperatury płynu chłodzącego) po Graves Flash
Cześć, mam tutaj interesującą sytuację. Za pomocą bocznej uprzęży sflashowałem melodię Graves Motorsports. Po pierwszym uruchomieniu rower biegł i pracował na biegu jałowym, ale teraz prezentuje lampkę kontrolną silnika dla kodu 14, czyli usterki czujnika temperatury płynu chłodzącego. W melodii Gravesa domyślnie opcja „Błąd ECT / USB” jest ustawiona na „WYŁĄCZ”. Pamiętam, jak próbowałem podkręcić rower z uprzężą podłączoną do komputera, co mogło coś uruchomić. Odłączyłem wiązkę przewodów, odłączyłem akumulator, odczekałem 24 godziny, a następnie ponownie podłączyłem akumulator, ponownie podświetliłem ECU i nadal pokazuję kontrolkę silnika. Rower dobrze odczytuje temperatury płynu chłodzącego, a fani włączają / wyłączają w odpowiedniej temperaturze. Wsparcie telefoniczne mówi o jeździe na rowerze przez 10 lub więcej mil, aby sprawdzić, czy światło się zresetuje. Nie mogę jeździć na rowerze, ponieważ na moim podjeździe wciąż jest lód, ale zastanawiam się, czego jeszcze mogę użyć do zdiagnozowania lub wyczyszczenia kodu. Flash wyłącza / szarości wyłącza funkcję „diagnostyczną”, gdy patrzy się na okno „urządzenia”. Każda pomoc będzie mile widziana. Dziękuję Ci
Komentarze
Funkcja „diagnostyczna” w pakiecie tuningowym nie dotyczy kodów błędów ECU; ta funkcja pomaga rozwiązać problemy ze sprzętem flash. Powiedziano nam, że niektóre kody błędów zostaną zresetowane po przejechaniu roweru przez kilka kilometrów. Sugerujemy jednak zakup naszego adaptera wiązki OBDII i czytnika OBD, aby mieć pewność zresetowania kodu.
Dziękuję Ci bardzo! Na pewno to zrobię po zapięciu kilku innych przedmiotów! Doceniam wkład!