Błąd P062F specyfikacji MT10 UE
info@motokofeina.pl
Cześć; Mam tutaj MT10 ze specyfikacją UE 2016, który jakiś czas temu był flashowany nieograniczonym binem FT Ecu - B678591A00. Wszystko działało dobrze. Niedawno przełożyłem go z powrotem do kosza zapasowego z wyłącznikiem ogranicznika prędkości i wyłączonym AIS. Teraz ECU zgłasza błąd P062F (błąd EEPROM) i błąd P1400 (AIS). Dodatkowo tempomat już nie działa. Czy anydobudy może pomóc rozwiązać te problemy? Pozdrowienia; Michał
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.
Polskie
język angielski
arabski
chiński
holenderski
fiński
Francuski
Niemiecki
hebrajski
hinduski
Włoski
język japoński
koreański
portugalski
Rosyjski
hiszpański
szwedzki
Komentarze
Przejdź do modułu Menedżera kodów diagnostycznych i odznacz pole nieprawidłowego działania układu wtryskowego powietrza wylotowego P1400 oraz ogólne ostrzeżenie modułu kontroli wewnętrznej P062F, a następnie ponownie zamień. Jaki jest numer części do twojego ECU? Jakie modyfikacje wprowadziłeś do swojego MT-10?
Cześć, Numer części to B678591A00. Rower ma zainstalowany pełny system Akrapovic z eliminatorem exup. Dostępne są standardowe czujniki lambda. Czy odznaczenie tych błędów sprawi, że tempomat znów będzie działał? Pozdrawiam Michał
Witam ponownie; Rower wydaje się działać lepiej (bez błędów FI), ale teraz mamy problem z tempomatem - gdy jest aktywny (ale prędkość nie jest ustawiona), układ CC wyłącza się po około 15-20 kilometrach (brak światła FI, światło CC miga, prędkość nie może być ustawiona). Co może powodować tego rodzaju problem? Pozdrowienia; Michał
Tempomat na FZ / MT-10 jest BARDZO drażliwy ze względu na swój sprzęt. Istnieje wiele komponentów, których używa do uruchamiania systemu, a jeśli jeden z tych elementów nie jest dostosowywany, powoduje to błąd lub nieumyślne wyłączenie. Ważną rolę odgrywają cylinder przełącznika tylnych świateł hamowania, włączniki światła przedniej dźwigni hamulca, przełącznik dźwigni sprzęgła i czujnik TPS. Proszę dokładnie sprawdzić wszystkie te komponenty pod kątem prawidłowej regulacji i działania, szczególnie jeśli zmieniłeś coś takiego jak uchwyty kierownicy, dźwignie, podnóżki / tylne zestawy itp.
Cześć, dziękuję za odpowiedź. Problem polega na tym, że wszystko działało dobrze, zanim tydzień temu sflashowałem go do kosza z zapasami (z niewielkimi zmianami wspomnianymi powyżej). Tak więc ECU było już dawno sflashowane za pomocą FT Suite (nieograniczona mapa) i nie było problemów ani z błędami, ani z tempomatem. Tydzień temu sflashowałem go do kosza i pojawiły się problemy. Na rowerze nie wprowadzono żadnych zmian. Tylko reflash. Czy istnieje jakakolwiek procedura ponownej kalibracji TPS?
Cześć, sprawdziłbym kalibrację TPS z waszej instrukcji serwisowej. Jeśli uważasz, że jest to spowodowane przez lampę błyskową, a następnie prześlij ją ponownie bez ograniczeń i powiedz mi, czy nadal masz problem, czy nie. Dzięki, Jason A.