Problemy z licencją
Cześć. Coraz bardziej martwię się o korzystanie z oprogramowania, ponieważ podczas flashowania ciągle pojawiają się błędy. Zauważyłem, że masz teraz poprawną mapę 2018 R1. Pomyślałem, że spróbuję dzisiaj i przez pół godziny myślałem, że mój ECU został zamurowany! Wysłany plik „nie powiodło się”. Odesłany plik, „nie wykryto licencji. Czy chcesz spróbować odzyskać licencję BAE ###?” Tak. Wysłać ponownie. „nie wykryto ECU”. Powtarzaj przez pół godziny ze wzrostem poziomu paniki! W końcu wszystko wyłączyłem, miałem dym, żeby się uspokoić i spróbowałem ponownie. Jeden kompletny, jak za pierwszym razem, błysk i rower znów biegnie. Przeglądanie mojej historii ecu pokazuje całą listę falures, ale także pokazuje, że moja licencja jest wymieniona jako 2015 R1, a nie 2018.6.
Komentarze
Zapisy flashowe, które widzimy na naszym końcu, sugerują, że należy dokładnie sprawdzić pomarańczowe i czerwone przewody w uprzęży (tj. Poluzowane, zaczynające wyciągać złącze itp.).
Zrobi. Dzięki.
Cześć. Rozebrałem wszystko na części, a wszystkie połączenia są solidne. Przetestowano również za pomocą multimetru. Znowu wszystko dobrze. Próbowałem wysłać zdjęcie, ale pojawia się błąd 500. Zgadywanie, że jest za duże. Co następne?
Przejdź do oprogramowania do strojenia, wybierz Pomoc> Testuj interfejs. Przeprowadź test z włączonym i wyłączonym kluczem. Powiedz nam, jaką liczbę widzisz w nawiasach na wejściach testowych.
Key off 20 Key on 36 Key off ponownie 30 !!
Są to wszystkie dopuszczalne liczby wejściowe. Wyłącz / brak zasilania, którego szukasz 0,10,20 lub 30. Włącz / wyłącz zasilanie, którego szukasz 6, 16, 26 lub 36. Zdejmij osłonę ochronną uprzęży po stronie roweru i włącz klucz. Za pomocą multimetru przeskocz czerwone i pomarańczowe przewody. Powinieneś zobaczyć około 5 V. Jeśli słyszysz zalewanie pompy paliwa, oznacza to problem z połączeniem z pomarańczowym przewodem. Wykonaj ten sam skok ołowiu za pomocą przewodów czerwonego i żółtego, napięcie powinno być zgodne z kombinacją czerwony / pomarańczowy. Jeśli nie, lub jeśli słychać zalewanie pompy paliwa, masz problem z połączeniem z żółtym przewodem.
5,1 V w obu testach. Brak zalania pompy paliwa. To przy wyłączonym zabójstwie.
Przełącznik zabijania musi być włączony.
Podobnie. 5,1 woltów Oba testy. Brak zalania pompy paliwa.
Więc w zasadzie jesteśmy w punkcie, w którym wszystko się sprawdza, a ostatni flash, który zrobiłeś był udany?
Tak. Ale to wymagało pół tuzina prób i dopóki nie zabrałam, miałem martwy rower.
Chciałbym tylko podziękować za twoją pomoc. Jeszcze jedno pytanie. Mój sygnał Wi-Fi jest całkiem niezły w garażu, ale jeśli spadłby nieco, czy może to spowodować?
Nie, dopóki lampa błyskowa się uruchomi, przerywany sygnał internetowy nie wystarczy, aby spowodować niedziałający motocykl.
Czy powinien być również włączony dla lampy błyskowej?
Tak.
Wow. To pierwszy raz, kiedy mi to powiedziano !!
Przepraszamy, popełniłem błąd, pozycja przełącznika zabójstw nie ma znaczenia.