Konfiguracja ogranicznika obrotów – odcięcie zapłonu przed odcięciem paliwa (bezpieczne i sprawne?)

- Cześć wszystkim, pracuję nad niestandardowym brzmieniem dla mojego 2021 MT-07 EU model (BAT-8591A-00), korzystając z wiązki elektrycznej FTECU i natrafiłem na pewne niejasności dotyczące strategii ogranicznika obrotów. Default Settings (before): Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 450
- Paliwo miękkie/twarde cięcie: 12 950–13 500
- Adjusted Settings (now): Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 400–10 450
- Paliwo miękkie/twarde cięcie: 10 450–10 500
- Chodzi o to, aby odcięcie zapłonu nastąpiło nieco przed lub w tym samym czasie co odcięcie paliwa — dążąc do uzyskania ostrzejszego wyczucia ogranicznika, być może z łagodnymi trzaskami (wyłączyłem również odcięcie zwalniania wtryskiwacza, czujnik O2 i CA EVAP). Czy te nowe ustawienia wydają Ci się bezpieczne i skuteczne? Czy ktoś próbował podobnej konfiguracji, aby uzyskać ostrzejszy ogranicznik lub strojenie płomienia? Informacje o konfiguracji: Całkowicie niestandardowy układ wydechowy (tłumik jest repliką Austin Racing, krótka rura), bez katalizatora
- Seryjny filtr powietrza, usunięty rura wlotowa
- Używana jest nieco bogatsza mapa paliwowa w pobliżu czerwonej linii (9500–11 000 obr./min przy 94–99 TPS)
Będę wdzięczny za wszelkie opinie lub dodatkowe sugestie!
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.