Pomoc dotycząca kontroli startu
Bikermike2024@gmail.com
Mam gsxr1000 z 2018 r. Wgrałem obraz 32920-17K40 (cal) bez ograniczeń po wypróbowaniu większości nieograniczonych obrazów ftecu. Inne pliki, które wgrałem, skutkowały tym, że motocykl nie chciał się uruchomić lub kontrola startu nie włączała się. Numer części mojego fabrycznego komputera sterującego to 17k82 (USA). Rozumiem, że żaden europejski numer P nie będzie działał z powodu immobilizera, ale wersje amerykańskie również nie działają. Wszystko, co zrobiłem z motocyklem, to usunąłem wydechowe motyle, katalizator i filtr powietrza Performance. Oto lista problemów, które mam. #1 kontrolka silnika świeci się cały czas przy kodach C44 i C70. #2 nie mogę wyregulować obrotów na minutę przy starcie skrzyni biegów. Zmieniam je na 8000, a nadal miga przy 10000. #3 kontrolka startu pozostaje aktywna do 3. biegu. #4 przyspieszanie wcale nie jest przyjemne, mimo że kontrola trakcji jest wyłączona, zachowuje się, jakby była włączona do 3. biegu, gwałtownie podskakuje od 10000 obr./min do 14500 obr./min., gdy przełączam na 4. bieg, wraca do normy. #5 przy dowolnych obrotach na minutę, gdy wciskam gaz i zmieniam biegi, a następnie wracam do normalnego otwarcia przepustnicy, miga, więc otrzymuję następującą sekwencję. Na przepustnicy/bez przepustnicy/zmiana biegów (bez sprzęgła)/na przepustnicy/błysk/normalna zmiana biegów bez odbijania przepustnicy daje ten sam rezultat #6, gdy zwalniam i przechodzę z przepustnicy 0% na przepustnicę 1-2-3%, zaczyna bulgotać lub się zacinać, z braku lepszych słów, aby to opisać. Jeśli toczę się na przepustnicy 5-10-15-50-100%, działa świetnie. Próbowałem dodawać i odejmować paliwo, gdy ten zakres jest w mapach paliwowych, ale uzyskuję tylko albo żwawą przepustnicę i ubogą mieszankę, albo ospałą i bogatą. Moje ustawienia to: Immobilizer. Wyłącz nieograniczone mapowanie. Włącz funkcje R. Włącz Temps. 195-205 Damper. Włącz przepustnicę wydechową. Wyłącz zawór Pare. Wyłącz Evap. Wyłącz kluczyk. Włącz O2. Wyłącz ograniczenia obrotów. 14,250 Desel fuel cut. Wyłącz Zamierzam wrzucić zdjęcia i filmy. Proszę o pomoc. Wymieniłem świece, wałki rozrządu Shimmer, sprawdziłem kompresję, wymieniłem wtryskiwacze, czujnik CHEDA IAT, wyczyściłem przepustnice, sprawdziłem gniazdo paliwowe, wymieniłem paliwo, sprawdziłem pompę i nadal to samo. Następny krok: pełne pokrycie, trochę katalizatora i pieczenie pianek marshmallow lol
Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.