Płynność przepustnicy w EU Z900
Cześć! Posiadam EU Z900 z 2022 roku. Moim głównym celem przy zakupie zestawu do flashowania ftecu było zmniejszenie drgań przepustnicy, aby jazda była bardziej płynna po ponownym dodaniu przepustnicy. W stanie magazynowym wersja UE jest bardzo niestabilna - szczególnie przy niższych obrotach. Miałem nadzieję, że wyłączenie „odcięcia paliwa przy zwalnianiu” (i żadnych innych zmian) rozwiąże ten problem, ale tak się nie stało. Następnie zastosowałem nieograniczone ftecu obrazu dostarczone dla mojego ECU i zdecydowanie stało się dużo płynniejsze. I chyba nawet poczułem, że mieszanka się wzbogaciła. Czytałem również, że EU Z900 ma domyślnie zbyt ubogą mieszankę i wyłączenie czujnika O2 spowodowałoby korzystanie z bogatszej mapy, ale muszę jeszcze wypróbować tę kombinację (wyłączenie odcięcia paliwa przy zwalnianiu i czujnika O2). Ponieważ mam standardowy wydech, z wyjątkiem wsuwanego, który jest w zasadzie prostą rurą, nie jestem pewien, czy uruchamianie nieograniczonego błysku jest dobrym pomysłem. Jakieś wady?