Forum wsparcia

Nie można sflashować ecu

Witam wszystkich, więc mam tę uprząż ft ecu od dłuższego czasu, ale nigdy jej nie uruchomiłem, mieszkam w UE, rozwiązałem problem 5 razy już wszystko się sprawdza, wyjątek powstał, gdy przeskakuję żółte i czerwone przewody i skręcam po włączeniu zapłonu pompa paliwowa wydaje tykający dźwięk przez kilka sekund, a następnie zatrzymuje się. Sprawdziłem przewód, ale jest on we właściwej pozycji, całkowicie osadzony i zablokowany, nie jest uszkodzony ani nic podobnego, przewód uziemiający znajduje się w miejscu, o którym mówi instrukcja, i wyszlifowałem miejsce, aby uzyskać maksymalną łączność, ale kiedy idę do laptopa, nie pisze teraz, czy to możliwe, że laptop nie jest wystarczająco mocny? Lub że korzystam z połączenia hotspot? ale jeśli jest to żółty przewód, nie wiem, jak go rozwiązać, ponieważ znajduje się w 6. otworze w 1. rzędzie w pełni osadzonym, ale nadal wydaje dźwięk tykania, dziękuję wszystkim z góry. Rower: 2021 mt07 eu numer ecu BAT-8591-A10 mapa używana dynojet mt07 2021 dna filtr powietrza akrapovic exaust

Komentarze

• mike@ftecu.commike@ftecu.com Posty: 177Staff User

Witam Aby twój ECU mógł pisać, będziemy potrzebować dostępu do twojego ECU. Uruchom oprogramowanie i podłącz USB do komputera i roweru. Wybierz plik mapy, który chcesz sflashować i w razie potrzeby wprowadź wszystkie poprawki na mapie. Odłącz ECU od wiązki motocykla i włącz zapłon. Pod urządzeniem wybierz napisz ECU. Nie podłączaj ECU, dopóki drugi klucz nie pojawi się na komunikacie. Załaduje obraz ECU, a następnie sprawdzi ECU i poprosi o przypisanie licencji. Stamtąd pojawi się monit o odłączenie 6pin, następnie wyłączenie klucza, a następnie podłączenie 6pin. Nie ma potrzeby odłączania 6 pinów, ponieważ mamy odłączony ECU. Po monicie o podłączenie 6pin pojawi się monit o włączenie, czyli kiedy podłączysz ECU i wybierzesz ok. Po tym powinien zacząć zapisywać ECU. Mikrofon

• coreymaster22@yahoo.comcoreymaster22@yahoo.com Posty: 2Verified User

Jakie było rozwiązanie?

• todd@ftecu.comtodd@ftecu.com Posty: 102Staff User

Corey, spróbuj tego, co powiedział Mike. Przeprowadziłem Cię przez telefon, ale może nie wyraziłem się tak dokładnie, jak opisuje Mike. daj mi znać co się stanie.

• mr.jsantos04@gmail.commr.jsantos04@gmail.com Posty: 1Verified User

Czy to zadziała w moim FZ09 z 2015 roku? Miałem poważny błąd i teraz wyświetla mi się tylko błąd ERR i kontrolka check engine na motocyklu, pompa paliwa jest na pełnym zapełnieniu. Próbowałem podłączyć żółty i czerwony włącznik oraz na krótko włączyć zapełnienie, ale teraz mam wrażenie, że ECU utknął w trybie "lip mode". Nie ma komunikacji między ECU a motocyklem.

Zaloguj się lub Zarejestruj, aby skomentować.